Брісбен. Ястремська в трьох сетах поступилася дев'ятій ракетці світу

19-річна українка вперше взяла сет в матчі проти Кікі Бертенс, але перемогти не змогла

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№22 WTA) розпочала новий сезон з поразки на хардовому Прем'єрі в Брісбені.
19-річна українка в третій раз за 3,5 місяці поступилася Кікі Бертенс з Нідерландів (№9 WTA).
Брісбен. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Кікі Бертенс (Нідерланди) - 4:6, 6:1, 3:6
Третій очний матч між тенісистками обіцяв бути цікавим, але навряд чи хтось, крім букмекерів (як не дивно), всерйоз розраховував на перемогу українки.
У минулому сезоні в Азії дівчата зустрічалися двічі і обидва матчі виграла представниця Нідерландів. Ястремська мала шанси в обох зустрічах, але клас тенісисток поки трохи відрізняється. Бертенс в важливі моменти завжди може зіграти холоднокровно, виключивши зі своєї гри невимушені помилки. Даяні до цього поки далеко.
Сьогодні вона почала з двох поспіль виграних геймів, після чого стала багато помилятися і віддала ініціативу суперниці. Кікі грала глибоко і незручно, змушувала українку багато переміщуватися, а Даяна цього дуже не любить. Одним з її найслабших місць поки що є правильний підхід до м'яча, про що їй нагадував новий тренер. Саша Баїн наполягав на тому, що шанси на перемогу дуже хороші, але потрібно змушувати суперницю самій заробляти очки, а не дарувати їй подарунки.
Бертенс після 4:2 особливих шансів на камбек в першій партії не дала, часто її виручала потужна і дуже точна подача. Даяна мала один брейкпойнт в десятому геймі, але шансом не скористалася.
У другому сеті вдалося швидко повести в рахунку, після чого Бертенс вже боролася не так старанно і домінуючий стиль Ястремської проявився набагато яскравіше. Тенісистка з Нідерландів нетипово багато помилялася, а з такою грою проти українки шансів було небагато. З плюсів в грі другої ракетки України варто зазначити, що вона стала трохи різноманітнішою з технічної точки зору, можливо, далі буде ще більше.
А далі сталося те, що раніше бувало в іграх Ястремської після програшу першої партії: втрата концентрації під час важливих розіграшів, невимушені помилки. До всього іншого, сьогодні ми побачили ТРИ заступа від Даяни, та ще й на важливих м'ячах. Це вже зовсім дитячий садок якийсь.
Після 0:3 Ястремська взяла медичний тайм-аут. Важко сказати, у чому насправді була причина, але було схоже, що їй потрібно було трохи перевести дух. Вкотре доводиться констатувати, що фізичних кондицій Даяні на три сети проти топа все ще не вистачає. У кінцівці партії українка трохи поборолася, відіграла пару матболів. Але Бертенс не з тих, хто може віддати більше однієї своєї подачі поспіль.
Загалом заслужена перемога нідерландської тенісистки, хоча в сумі українка і виграла на одне очко більше. Прогрес Ястремської в порівнянні з кінцівкою минулого сезону помітний, але всьому свій час.
У другому колі Бертенс змагатиметься з Анетт Контавейт з Естонії.
Раніше турнір покинула Еліна Світоліна.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі