Луїш КАШТРУ: «Не скажу, що ми не виграли через VAR»

Головний тренер «гірників» прокоментував розгром від «Аталанти» в Лізі чемпіонів (0:3)

Наставник «Шахтаря» взяв на себе провину за поразку «Аталанті» (0:3).

- У чому головна причина поразки?
-У грі було кілька ключових моментів. Третій гол «Аталанти» на 94-й хвилині - наша помилка. Гол зі штрафного з флангу - практично прямий гол з подачі зайшов у ворота. За допомогою VAR було прийнято кілька цікавих рішень. Вилучення Додо - ОК, арбітр прийняв таке рішення. У зарахованому голі «Аталанти» був невеликий офсайд. Незарахований наш гол - маленький офсайд через шматочок футболки. Арбітр не дав Муріелю другу жовту картку. Вилучи його арбітр, гра могла б скластися для нас інакше.

- Причина поразки - рефері, VAR або невпевнена гра «Шахтаря»?
- Я не сказав, що ми не виграли через VAR. Я обговорив деякі моменти. Відповідальним за поразку «Шахтаря» сьогодні є Луїш Каштру. До перерви гра була збалансованою. «Шахтар» і «Аталанта» намагалися дістатися до воріт. На початку другого тайму ми трохи домінували, але тільки до першого пропущеного м'яча. У «Шахтаря» було кілька моментів. Мораес не забив головою, Додо і Тете на правому фланзі створили багато атак. Але не було останнього пасу. Було скасовано гол Віктора Коваленка. У Лізі чемпіонів так буває. Обидві команди сьогодні створили велику кількість моментів, вони обидві могли пройти далі.

- Сьогодні було дуже спірне суддівство. Але з чим пов'язаний момент, коли був вилучений Додо, а тренерський штаб не діяв. Гравці, які могли вийти на заміну, були не готові? Зокрема, Маркос Антоніо?
- Наш тренерський штаб зреагував, ми перейшли на схему 3-3-3. У нас була можливість випустити Дентіньо. Але для цього довелося б прибрати гравця з оборони або півзахисту. Це б нічого не дало. Алан Патрік краще підключається до атак, ніж Маркос Антоніо. Тому рішення було таким. У нас були ще три гольових моменти, які ми не змогли реалізувати.

- Перед стартом цієї Ліги чемпіонів генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін сказав, що невихід до плей-оф буде провалом. Чи вважаєте ви це провалом?
- Я не можу коментувати слова адміністрації. Можу сказати свою думку. На нас чекає шлях в Лізі Європи, потрібно налаштовуватися на цей турнір.

Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 05:55 3

Також оштрафовано клуби «Дніпро-1», «Зоря», «Чорноморець», ЛНЗ Черкаси

Коментарі