Мальме – Динамо. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Перемога достроково забезпечить киянам єврокубкову весну

В четвер, 28-го листопада, київське «Динамо» проведе свій п'ятий поєдинок в рамках групового етапу Ліги Європи. Суперником «біло-синіх» буде шведський «Мальме».
Перспективи євровесни
Ця гра може стати вирішальною для обох команд, адже в разі успіху кияни гарантовано забезпечать собі путівку в 1/16 турніру. В той же час, для шведів поразка не залишить шансів на єврокубкову весну.
В разі нічиєї українська команда теж матиме гарні шанси на вихід у наступний раунд, але тоді потрібно перемагати «Лугано» в останньому матчі. І нарешті, у випадку поразки динамівці значно ускладнять собі завдання виходу з групи, бо тоді їх доля буде залежати від результату матчу «Копенгаген» - «Мальме», за умови домашньої перемоги над швейцарцями.
«Мальме»
Шведський клуб ще 2-го листопада зіграв свій останній матч в національному чемпіонаті, тепер «Мальме» залишилось лише дограти два поєдинки Ліги Європи. Звичайно, кияни, які продовжують свої виступи в УПЛ, перебувають в кращому ігровому тонусі, і в цьому аспекті матимуть перевагу перед своїм суперником.
В Лізі Європи підопічні Уве Реслера в четвертому турі зіграли внічию з «Лугано» (0:0). До речі з таким же рахунком зіграли матч зі швейцарцями і кияни. Загалом, «Мальме» досить рівно проводить турнірний шлях у Лізі Європи, і наразі посідає третю сходинку з 5 заліковими балами. Як бачимо, у шведів є гарні шанси продовжити турнірну боротьбу навесні.
«Динамо»
Кияни нині перебувають у гарних фізичних кондиціях. Це показала гра з «Маріуполем» (3:0), де «біло-сині» повністю домінували на полі, створили велику кількість моментів, два з яких реалізували наприкінці матчу.
Тренерський штаб на чолі з Олексієм Михайличенком, безперечно, тримав в голові майбутній поєдинок в Лізі Європи, тому була проведена планова ротація. Вербич вийшов на останні хвилини матчу, а латераль Кендзьора залишився в запасі. Очевидно, що в Мальме обидва гравці вийдуть з перших хвилин протистояння.
Кадрова ситуація
Господарям поля через травми не допоможуть два гравці основного складу: захисник Оскар Левіцкі і нападник Йо-Інге Бергет. Для іншого форварда «Мальме», 37-річного Маркуса Розенберга поєдинок з киянами стане останнім у складі шведської команди в якості гравця, адже він завершує кар'єру.
У «Динамо» в лазареті знаходяться два центрбеки Микита Бурда і Денис Попов. Втім, є і позитивні новини. Денис Бойко, який перебував на лікарняному з початку жовтня, повернувся до складу і вирушив разом з командою до Мальме.
Перший матч
Поєдинок першого кола між «Динамо» і «Мальме» в Києві завершився мінімальною перемогою української команди, тоді Олексій Михайличенко здобув першу перемогу після повернення на тренерський місток завдяки голу Віталія Буяльського.
Хто переможе?
Фаворитом матчу є «Динамо». Для киян ця гра визначальна щодо єврокубкових перспектив. «Мальме» - добротна скандинавська команда, але вона цілком «по зубах» динамівцям, тож чекаємо, в першу чергу, позитивного результату від нашого представника в Лізі Європи.
Орієнтовні склади:
«Мальме»: Далін - Сафарі, Бенгтссон, Нільсен, Беймо, Баширу, Інносент, Рікс, Траустасон, Молінс, Розенберг.
«Динамо»: Бущан - Миколенко, Кадар, Шабанов, Кендзьора, Сидорчук, Шепелєв, Буяльський, Вербич, Циганков, Бєсєдін.
28 листопада, четвер
«Мальме» - «Динамо»
Мальме. Стадіон «Сведбанк». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МАЛЬМЕ - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Павел Краловець (Чехія)
Прогноз Sport.ua - 0:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі