Олімпік у Львові здобув вольову перемогу над Карпатами

Перемога дозволила донецькій команді піднятися на шосте місце

Порівняно з минулим туром чемпіонату головний тренер «Карпат» Роман Санжар зробив суттєві зміни у стартовому складі своїх підопічних. Замість дискваліфікованих Кудрика, Халла, а також Ді Франко на поле вийшли Артим, Деда та Лях, при цьому для 19-річного воротаря це був дебют в основі «зелено-білих». Щодо складу олімпійців, то Вісенте Гомес замість Вантуха, Салу та Тейшейри до стартової «одинадцятки» включив Снурніцина, Балашова та Цимбалюка.

Господарі поля, враховуючи їх турнірне становище, активніше розпочали звітну гру і зуміли забити швидкий гол. Після дальнього удару Назарини несподівано помилився Кринський і м'яч опинився в сітці воріт «Олімпіка». «Карпати» продовжували атакувати ворота суперників і могли швидко подвоїти рахунок, але Кринський рятує ворота після удару головою Деди.

Гості поступово зуміли вирівняти гру і вже небезпечні моменти почали виникати біля воріт «левів». Політило заробив перспективний штрафний, але удар Балашова прийняла на себе «стінка» «Карпат». Натомість, після навісу Балашова з лівого флангу зі штрафного до воротарського майданчику Цимбалюк, випередивши захисників, головою пробив під поперечину.

Під кінець тайму атакуючі дії суперників викликали пожвавлення на трибунах, на яких у прохолодну погоду зібралися найвідданіші вболівальники «Карпат». Спочатку після навісної передачі Дженнінгса м'яч потрапив до Ляха, удар якого відчула на собі поперечина воріт «Олімпіка». Натомість, в компенсований час першого тайму після передачі Кравчука відзначився іранець Шахаб, який у Львові відкрив лік своїм голам в УПЛ.

Під час перерви обидва тренери зробили по одній заміні в складі своїх підопічних. І «Карпати» активніше розпочали другу половину поєдинку. Проте до небезпечних моментів біля воріт Кринського справа не доходила. «Олімпійці» при цьому не грали на збереження прийнятного для них рахунку і також небезпечно контратакували. Так, Артим рятує ворота після удару досвідченого Балашова.

Обидва суперники швидко переходили від оборони до атаки і небезпечні моменти раз за разом виникали біля обох воріт. Артим рятує ворота після удару Шахаба, а після кутового господарів поля невдало зіграв на виході Кринський, проте захисники підстрахували свого воротаря. Забракло влучності і заключній передачі Якімця, якого підключив до атаки Гуцуляк.

У підсумку Карпати і далі на своєму полі пропускають голи в УПЛ у всіх матчах з «олімпійцями». Зберігся і гольовий серіал «левів» у ворота «Олімпіка», який триває в чемпіонатах вже 7 ігор. Збереглися і «полярні» серіали обох суперників. «Карпати» не перемагають в чемпіонаті з 20 вересня вже 8 матчів поспіль: три нічиї та п'ять поразок, а «Олімпік» не знає поразок в УПЛ 5 ігор поспіль: чотири перемоги та нічия.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур
«Карпати» - «Олімпік» - 1:2
Назарина (9) - Цимбалюк (26), Шахаб (45)
Дубінчак (71) - Зотько (11), Снурніцин (60), Лук'янчук (86), Тейшейра (90)
«Карпати»: Артим - Мартінс, Веремієнко, Вакуленко (Якимець, 58), Лях (Гуцуляк, 46), Дуубінчак - Діда, Кльоц, Назарина, Дженнінгс- Понде (Войковіч, 68)
«Олімпік»: Крінскій - Ксьонз (Завійський, 63), Гришко, Зотько (Лук'янчук, 46), Снурніцин - Цимбалюк, Кравчук, Політило, Балашов, Е. Пасіч (Тейшейра, 45) - Шахаб
Арбітр: Андрій Коваленко
Стадіон: «Україна»

КАРПАТИ - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 11:00 0

Головні новини за 3 травня на Sport.ua

Коментарі