Деонтей Вайлдер – Луїс Ортіс. Прогноз і анонс на бій

В ніч з 23 на 24 листопада в Лас-Вегасі американець буде захищати пояс WBC

В ніч з 23 на 24 листопада в Лас-Вегасі відбудеться чемпіонський бій-реванш між непереможеним американським боксером Деонтеєм Вайлдером (41-0-1, 40 KO) та кубинцем Луїсом Ортісом (31-1, 26 KO). Американець буде захищати титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBC.
Відразу відзначимо один з боїв на розігріві з інтересом для українських любителів боксу. В андеркарді 29-річний українець Віктор Славинський (10-0-1, 6 KO) вийде на ринг проти 27-річного американця Рігоберто Ермосільо (11-1-1, 8 KO). Поєдинок буде 8-раундовим.
Бекграунд
34-річний Деонтей Вайлдер провів на профі-рингу 42 бої, і лише один з них завершився внічию, з Тайсоном Ф'юрі, в епічному поєдинку в грудні 2018 року. Цілий рік точаться розмови про повторну дуель, і команди начебто домовилися на весну 2020 року. Якщо Уайлдер, звичайно ж, успішно подолає опір Ортіса. Деонтей виходив на ринг в травні 2019 року, легко здолавши Домініка Бризіла в першому ж раунді.
40-річний кубинець Луїс Ортіс є досвідченим ветераном, який провів багато серйозних поєдинків. Він здолав Брайанта Дженнінгса, Тоні Томпсона, Маліка Скотта, Девіда Аллена. Але коли підібрався до чемпіонського титулу, на його шляху став Вайлдер, технічний нокаут в 10-му раунді. Зараз кубинець на серії з трьох перемог. Останній бій Луїс Ортіс виграв у німця Крістіана Хаммера і отримав право на повторну дуель з Деонтеєм.
Перший бій
Єдиної поразки Ортісу завдав саме Вайлдер. Це було в їх першому бою 3 березня 2018 року в Брукліні. Ортіс потрапив у нокдаун в 5-му раунді і двічі впав в 10-му раунді, після чого рефері завершив бій.
Але всім запам'ятався 7-й раунд, в якому Луїс агресивно атакував, а Вайлдер насилу вижив до кінця раунду. Дивіться хайлайт того вечора (повний бій).
Цитати перед повторним боєм
Деонтей Вайлдер: «Я хочу розвіяти всі сумніви і довести, що я найкращий. Деякі люди вважають, що мені дуже пощастило в першому бою і я хочу показати їм, що вони помиляються. Протягом усієї його кар'єри Луїса всіляко уникали інші топові суперважковаговики. Це ж триває і зараз. Так що я також хочу дати йому останню велику можливість в його 40 років.
Він сказав мені, що йому 40. Розумієте, про що я? За його обличчням йому можна дати близько 45. Але ми зупинимося на 40. Я повірю йому на слово. Я маю на увазі, що немає значення, скільки йому років. Йому може бути і 50. Скількох п'ятидесятирічних ви знаєте, готових вдруге ступити в ринг, особливо з таким суперником, як я? Вік не має значення. Вся справа в тому, як ти себе почуваєш всередині. І якщо вже ми говоримо про вік, то чому ні один з цих молодих бійців не хоче з ним битися? Я не вірю в це. Йому може бути і 99 років. Якщо він буде в змозі, щоб забратися в ринг, то я все одно наскубу йому дупу. Все простіше нікуди.
Я хочу, щоб переміг Руїс в бою з Джошуа, оскільки ми працюємо з однією промоутерською компанією. Якщо він здобуде перемогу, у нас з'явиться можливість об'єднати дивізіон. Нарешті у нас буде шанс отримати одного чемпіона, одну особу, одне ім'я. Я хочу влаштувати уніфікацію. Надважкий дивізіон занадто маленький, щоб в ньому було так багато чемпіонів. Я розумію цю тенденцію в інших вагових категоріях. Однак в хевівейті б'ються великі хлопці, тут все залежить від сили. Це особливий дивізіон. Якщо інший боксер хоче поставити свій титул на кін разом з моїм, значить це той бій, якого я хочу».
Луїс Ортіс: «Як я говорив раніше, наш реванш не триватиме всі 12 раундів. Або я відправлю його в нокаут, або ж він вирубить мене. Я б хотів, щоб між раундами не звучав гонг на перерву, таким чином ми могли б з ним просто продовжувати безупинно обмінюватися ударами. Це буде справжня війна!
Перший бій? Це був жахливий сон. Ми з командою проаналізували цей поєдинок і пішли далі. Безумовно, мені складно з цим змиритися. Думка про ту поразку не дає мені спокою. Тепер різниця полягає в тому, що я тренувався не тільки старанніше, а й підійшов до цього процесу з розумом. Так що якщо 7-й раунд минулого поєдинку повториться, я буду діяти розумніше. Природно, я продемонструю те, що не зміг показати в першому бою. Я не буду виправдовуватися. Сталося те, що сталося. Перший поєдинок залишився в минулому. Ми думаємо про реванш, в цей раз я переможу. Звичайно ж, я буду діяти по-іншому. Але все вирішиться на рингу».
Зважування
Деонтей Вайлдер показав на вагах 219,5 фунта (99,6 кг). Луїс Ортіс виявився помітно важчим - 236,5 фунта (107 кг).
Прогнози
Обидва бійці є відмінними панчерами, кожен може закінчити бій одним ударом. У Ортіса хороша техніка та відчуття дистанції, але за спиною 40 років, незабаром доведеться завершувати кар'єру. І зараз є шанс залишити великий слід в боксі, провівши яскравий бой. Фаворит поєдинку Вайлдер має величезну міць, у нього відмінні комбінації ударів та багато агресії. Напередодні бою з Ф'юрі Деонтей повинен перемагати, швидше за все він це зробить пізнім нокаутом, коли суперник втомиться. Але бій буде непростим. Ставимо на повторення сценарію першого бою.
Рекомендована ставка на бій - дострокова перемога Вайлдера.
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 20:42 10

Віктор допоміг відзначитися Савіо, який вивів жиронців уперед у поєдинку 37-го туру

Коментарі