Ліверпуль впевнено обіграв Манчестер Сіті

Команда Юргена Клоппа, як і раніше, непереможна в чемпіонаті Англії

Поєдинок 12-го туру чемпіонату Англії між «Ліверпулем» і «Манчестер Сіті» обіцяв стати не просто центральним матчем туру. Це була центральна зустріч всього європейського вікенду і, швидше за все, першого кола англійської Прем'єр-ліги.
Примітно, що до гри тренери команд підійшли майже з однаковими показниками. В останніх 50-ти матчах перед очним протистоянням підопічні і Юргена Клоппа, і Пепа Гвардіоли здобули по 41-й перемозі! У цих поєдинках, правда, «червоні» заробили на 5 очок більше, зате «городяни» провели більше на 2 «сухих» гри. Але зауважимо: з 2008-го, коли Гвардіола очолив «Барселону», він програв Клоппу 7 матчів - більше, ніж будь-якому іншому тренеру в світі!
Відзначимо, що до початку матчу «Ліверпуль» - «Манчестер Сіті» були зіграні всі поєдинки туру, і «городяни» відкотилися відразу на 4-е місце. Перемога дозволяла їм повернутися на другу сходинку турнірної таблиці, скоротивши відставання від лідируючого «Ліверпуля» до трьох очок. Поразка ж віддаляла на досить далекі 9 балів.
Однак якщо у Гвардіоли і був свій план на гру, то незабаром його довелося перекроювати. Господарі швидко повели в рахунку. Вже на 6-й хвилині Мане прострілив з флангу, захисник вибив м'яч на Фабіньо. А той підробив м'яч і другим дотиком завдав гарматного удару під ближню штангу - 1:0!
Поки гості намагалися перетравити цю подію, «червоні» подвоїли перевагу! Робертсон подав зліва, м'яч вдарився об газон в центрі штрафного, і Салах головою відправив сферу у сітку - 2:0.
Слід зазначити, що «Манчестер Сіті» не здався. Команда володіла хай невеликою, але перевагою у володінні м'ячем. Ось тільки скористатися цим не змогла. До того ж гостям і не щастило - Анхеліньо увірвався до штрафного і вирізав м'яч у дальній кут, але влучив у штангу. За винятком цього моменту і взяття воріт, голкіпери зробили по 2 сейви до перерви. Тобто при в цілому рівнійї грі «Ліверпулю» вдалося реалізувати 2 своїх моменти, а «Сіті» свій 1 - ні.
Але друга половина зустрічі знову почалася вдало для господарів. І знову щасливою стала 6-я хвилина. Хендерсону дозволили виконати фланговий навіс у воротарський, Мане випередив Уокера і пробив головою - м'яч від руки голкіпера опинився в сітці - 3:0!
Здалося, що у «городян» зникла будь-яка надія врятувати гру. У гостей перестали виходити атаки, Гвардіола раз у раз хапався за голову, дивлячись на дії своїх підопічних. Досить сказати, що після перерви в активі «Манчестер Сіті» всього один удар у площину. Щоправда, він виявився результативним. Після прострілу зліва Бернарду Сілва з розвороту пробив у дотик під ближню штангу - м'яч чиркнув об стійку воріт і заспокоївся в сітці.
У гостей було хвилин 15 з урахуванням компенсованого часу, проте нічого особливого за цей час вони створити не зуміли. «Червоні» вміло відбивалися, тягнули час і раз у раз намагалися втекти в контратаку.
3:1 - впевнена і за рахунком, і по грі перемога команди Юргена Клоппа. «Ліверпуль» набрав 34 очки і продовжує очолювати турірную таблицю АПЛ. У наступному турі «червоні» грають в гостях проти «Крістал Пелас». У «Манчестер Сіті» 25 балів і 4-й рядок, а попереду «городян» очікує домашня зустріч з «Челсі».
Англійська Прем'єр-ліга. 12-й тур.
«Ліверпуль» - «Манчестер Сіті» - 3:1

Фабіньо (6), Мохамед Салах (13), Садіо Мане (51) - Бернарду Сілва (78).

Родріго Ернандес (65).
«Ліверпуль»: Алісон Бекер - Ендрю Робертсон, Вірджіл ван Дейк, Деян Ловрен, Трент Александер-Арнольд - Жоржина Вейналдум, Фабіньо, Джордан Хендерсон (Джеймс Мілнер, 61) - Садіо Мане, Роберто Фірміно (Алекс Окслейд-Чемберлен, 79), Мохамед Салах (Джозеф Гомес, 87).
«Манчестер Сіті»: Клаудіо Браво - Джон Стоунс, Кайл Уолкер, Хосе Тасенде - Ілкай Гюндоган, Родріго Ернандес, Кевін Кевін Де Брейне, Бернарду Сілва, Фернандіньо - Серхіо Агуеро (Габріел Жезус, 71), Рахім Стерлінг.
Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).
Арбітр: Майкл Олівер (Нортумберленд, Англія).


ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі