Львів - Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Принциповий матч двох аутсайдерів української Прем'єр-Ліги пройде у Львові

Цікавий факт: і «Львів», і «Ворскла» востаннє перемагали своїх суперників в чемпіонаті України в 5-му турі нинішнього чемпіонату країни в кінці серпня. Причому зробили це в гостях. Львівський клуб в Дніпрі завдав поразки однойменній команді 3:2, а підопічні Віталія Косовського розгромили у Києві ковалівський «Колос» 3:0. Далі як відрізало - майбутні суперники провели по 8 матчів і жодного разу не змогли порадувати своїх вболівальників виграшем.
У «Львова» за минулий період змінилося вже два головних тренера. Спершу Богдана Блавацького після 6 туру замінив Володимир Мазяр, а на початку листопада подібна доля спіткала вже самого Мазяра. Йому на зміну прийшов Єгіше Мелікян. Ось тільки стан справ поки ніяк не покращується. Перемог як не було так і немає. Втім чи можна вимагати серйозного результату від наставників, які приходять в авральному порядку в середині сезону і мають в своєму розпорядженні тих саме футболістів. Бувають, звичайно, винятки, але, як правило, кардинально виправити ситуацію вдається небагатьом.
Схоже, що у львівському клубі нарешті зрозуміли - ставка на середній рівень бразильців не спрацювала. І якщо в минулому сезоні «американський десант» ще хотів себе проявити і, в цілому, виступав стабільно, то тепер ці гравці явно виявилися не готовими до «продовження банкету». Невипадково у грі з «Динамо» тиждень тому новий тренер «Львова» виставив в стартовому складі 7 українців, залишивши більшість бразильських легіонерів на лавці запасних. Чи правильно це рішення, покаже час. У всякому разі Єгіше Мелікян відразу дав зрозуміти, що грати будуть тільки ті, хто краще готові до майбутнього матчу. І колишні заслуги тут вже не враховуються.
Що стосується «Ворскли», то у полтавчан тренери в нинішньому сезоні ще не змінювалися. Втім явно проглядається відсутність належного посилення під час літнього міжсезоння. З різних причин Віталій Косовський та його тренерський штаб не зміг зміцнитися сильними гравцями і це відчувається у всіх лініях. Так, на сьогодні оборона полтавської команди пропустила найбільше м'ячів у лізі - 26, а в передній лінії явно відсутні забивні футболісти. Деякі ветерани «Ворскли», на жаль, вже не ведуть за собою молодших партнерів, та й сама молодь прогресує дуже повільно.
Ось і виходить, що до очного протистояння «Львів» та «Ворскла» підходять з великим вантажем проблем, причому вирішувати їх треба невідкладно. Тому той, хто виграє в цій битві аутсайдерів, на якийсь період, зможе перевести подих і з оптимізмом подивитися в найближче майбутнє.
Нагадаю, шо в першому колі в Полтаві господарі поля досягли перемоги з рахунком 3:2. Голи у переможців забили Шехіч (два) і Васін (з пенальті вже в компенсований час), а у львів'ян Бруно і Шина.
І про арбітра. Матч «Львів» - «Ворскла» буде судити Максим Козиряцький із Запоріжжя. В нинішньому сезоні він двічі проводив ігри за участю полтавської команди - в чемпіонаті України (з «Маріуполем» нічия 1:1) і в Кубку країни (перемога над «Колосом» 1:0). Зі «Львовом» його шляху поки не перетиналися.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Орієнтовні склади:
«Львів»: Богдан Сарнавський, Антон Братков, Мартан, Сергій Борзенко, Ігор Гончар, Владислав Приймак, Сабіно, Микита Татарков, Ярослав Богунов, Шина, Пернамбуко
«Ворскла»: Дмитро, Резник, Максим Мельничук, Володимир Чеснаков, Євген Мартиненко, Ігор Пердута, Тодор Петрович, Артем Габелок, Луїзао, Якубу, Юрій Козиренко, Юрій Коломоєць

9 листопада, субота

«Львів» - «Ворскла»
Львів. Стадіон «Україна». 17:00
ТБ-трансляция на телеканале «Футбол 2»
ЛЬВІВ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Максим Козыряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua - 1:2
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 07:00 1

Нинішня команда Віктора Скрипника зіграє з попередньою, якою він керував у першому колі