Шахтар на мінімалках, динамівський Рамос забиває, 3-я перемога Олімпіка

Найцікавіші події 13-го туру - в нашому традиційному огляді

Другий за ліком ігровий день у другому колі (і тринадцятий тур загалом) знову вийшов результативним. Команди порадували забитими м'ячами на різний смак. Втім, як і помилками у вигляді вилучень і пенальті. У турі не зафіксовано жодної нічиєї. А ще варто говорити про те, що чим далі, тим більше видно різницю між командами першої та другої шісток. Лише за шосте місце передбачається серйозна боротьба. Також, можливо, і за право залишитися в УПЛ.

Експеримент туру

У матчі проти «Карпат» тренер «Шахтаря» Каштру не міг розраховувати відразу на декількох гравців основи: травмованих Кривцова, Ісмаїлі, Марлоса і Коноплянку, а ще дискваліфікованого Алана Патріка. Крім того, з огляду на найважливіший поєдинок Ліги чемпіонів в Загребі проти тамтешнього «Динамо» наставник «гірників» вирішив поберегти Тайсона, Мораеса, П'ятова і Матвієнка. У підсумку на гру проти львів'ян в основі чемпіонів країни вийшов лише один гравець основи - Степаненко, та й той був замінений на початку другого тайму.

ФК Шахтар

Основу «Шахтаря» в цьому матчі склали молоді футболісти - вийшли відразу сім гравців U-20. Каші вони не зіпсували, експеримент можна вважати успішним. Хоча навряд чи ще в найближчому майбутньому «Шахтар» вийде на гру в такому складі.

Помилка туру

«Карпати» отримали додатковий шанс зіграти успішно проти «Шахтаря» в рідних стінах, так як чемпіон країни зіграв проти львів'ян резервним складом. Однак всі передумови до можливого успіху було розвінчано вже на 10-й хвилині зустрічі. Воротар «Карпат» Підківка в простій ситуації, без тиску суперника, вибив м'яч прямо на Борячука.

У форварда «гірників» була сила-силенна вільного часу, щоб і оцінити ситуацію, і вийти один в один з голкіпером, і точно пробити в кут воріт. Що Андрій і зробив.

Дебют туру

На гру проти «Динамо» припав тренерський дебют на чолі «Львова» Егіше Мелікяна. Львів'яни не вигравали в чемпіонаті сім матчів поспіль, тоді як динамівці не програвали шість поєдинків. Загалом, новоспеченому тренеру «містян» не позаздриш. Він говорив перед грою, що можлива нічия з киянами буде розцінюватися для «Львова» як перемога. Але дива не сталося. «Динамо» без зайвого клопоту здобуло впевнену перемогу. А Мелікяну належить вирішувати дуже непросте завдання по утриманню «Львова» в УПЛ.

Цифри і факти. Найважливіші події 13-го туру УПЛ

Стандарт туру

«Десна» перемогла кризову «Ворсклу» завдяки одному м'ячу, забитому після стандарту. Богданов з глибини поля навісив в штрафний майданчик полтавчан, голкіпер м'яч відбив, але прямо на Імерекова, який відправив м'яч практично в неприкритий кут воріт. Цього гола гостям вистачило для перемоги.

Вилучення туру

Жахливий епізод стався в першому таймі матчу «Олександрія» - «Маріуполь». На 32-й хвилині Биков з розгону головою зарядив в скроню Лучкевичу. Арбітр матчу Бондаренко показав грубіянові пряму червону картку. До речі, в пасиві маріупольця до цього була ще й жовта. Так що за півгодини гри він встиг зібрати повний картковий букет. На щастя, з Лучкевичем нічого страшного не сталося: він зміг продовжити гру.

Сейв туру

На 28-й хвилині матчу в Олександрії після прострільної передачі в штрафний майданчик гостей м'яч влучив в руку Бикову. Арбітр Бондаренко покарав «Маріуполь» одинадцятиметровим штрафним ударом. Однак Гречишкін, який виконував вирок судді, не зміг переграти воротаря приазовців. Гальчук в прекрасному кидку зумів парирувати м'яч.

Двохвилинка туру

«Олександрія» відкрила рахунок в поєдинку з «Маріуполем» на 55-й хвилині зусиллями Ковальця, який «зробив» цей гол. Кирило промчав по лівому флангу, обігравши Даву, і видав ідеальну передачу на Безбородька, якому залишалося лише підставити ногу.

Через хвилину відзначився вже сам Ковалець, який хорошим ударом з середньої дистанції відправив м'яч у дальній кут воріт Гальчука.

Скоростріл туру

Інтрига в матчі на «Дніпро-Арені» жила недовго. Всього пару хвилин. Вже на другій хвилині матчу Кабаєв вивів «Зорю» вперед. Причому зробив це Владислав вельми елегантно: красиво прилаштував м'яча собі під праву ногу і обвідним ударом у дальній кут змусив капітулювати воротаря дніпрян Юрчука. Від цього стартового удару «Дніпро-1» так і не оклигав, програвши вже п'ятий поєдинок поспіль, тоді як команда Скрипника не програє в УПЛ вже шість матчів поспіль.

Розгром туру

ФК Динамо

Шансів у «Львова» у виїзній грі проти «Динамо» було відверто небагато. Гру «містян» останнім часом і грою назвати складно - суцільні муки. А ось кияни, схоже, знайшли себе. У всякому разі, після перемоги над «Шахтарем» в Кубку України команда Михайличенка перебувала і в хорошій формі, і в хорошому настрої. Практично всі питання про переможця були зняті в першому таймі, коли Шапаренко та Циганков зробили для своєї команди рахунок комфортним. Не допомогло гостям і видалення Сидорчука. У другому таймі динамівці забили ще двічі зусиллями Бесєдіна і Попова. Для Дениса цей м'яч став другим поспіль за «Динамо». І першим в УПЛ. 4:0, і динамівці повертають собі друге місце. А ось у «Львова» все дійсно погано.

Втрата туру

«Динамо» в поєдинку зі «Львовом» з 36-ї хвилини зустрічі грало в меншості - команду підвів капітан Сергій Сидорчук, який заробив найшвидше вилучення киян в домашніх матчах чемпіонату України. При цьому, потрібно зазначити, що відсутність Сидорчука на грі особливо не позначилося - по ходу матчу складалося враження, що це «Львів» грає в меншості, маючи на два виконавця менше.

А Сидорчук, на жаль для «Динамо», пропустить матч наступного туру з «Шахтарем».

Травма туру

Гра «Колоса» і «Олімпіка» вийшла наполегливою ​​і жорсткою. Воно й зрозуміло, адже обидві команди сподіваються поборотися за останнє місце у верхній шістці. Один з моментів такої боротьби закінчився плачевно. Костишин-молодший намагався заблокувати прохід Снурніцина, але не зміг згрупуватися і опинився на газоні. Як наслідок - Денис залишав межі поля за допомогою лікарів. Швидше за все, форвард серйозно травмував коліно.

Гол туру

Давненько вже «Колос» не забивав у чемпіонаті. Останній раз таке було ще в дев'ятому турі, коли ковалівці перемогли «Карпати» 2:1. З тих пір як відрізало. Довгоочікуваний гол підопічних Костишина на рахунку Оріховського. Павло зрівняв рахунок в матчі проти «Олімпіка». І зробив це блискуче. Півзахиснику вдався шикарний удар зі штрафного: м'яч з дальньої відстані був пущений настільки сильно і точно, що воротар «олімпійців» Кринський нічим не міг допомогти своїм партнерам. Правда, радість ковалівців була недовгою: за кілька хвилин до фінального свистка вони пропустили гол з пенальті. «Олімпік» таким чином здобув третю перемогу поспіль, що дозволило недавньому аутсайдеру всерйоз претендувати на шосте місце.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:33 1

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі