Олександр КАРАВАЄВ: «Могли закінчити гру ще в першому таймі»

Півзахисник «Динамо» – про перемогу над «Львовом»

Хавбек київського «Динамо» Олександр Караваєв прокоментував розгромну перемогу над ФК «Львів» (4:0) в матчі 13-го туру української Прем'єр-ліги.
- Хоча ФК «Львів» і закрита команда, сьогодні з ними не було важко. Ми з перших хвилин почали їх пресингувати, не дозволяючи їм нічого зробити біля наших воріт. Нав'язали їм свою гру за рахунок швидких передач, високої швидкості і розкриття зон. Якби ми всі свої моменти втілили в голи, думаю, гра була б закінчена вже в першому таймі.
- Завдяки тому, що вдалося забезпечити комфортну перевагу ще до вилучення, на другий тайм можна було виходити більш спокійно?
- Так, це зіграло свою роль. Ми розуміли, що один забитий м'яч нас не влаштовує, адже ми всі пам'ятаємо гру з «Карпатами», коли за рахунку 1:0 на нашу користь, залетів безглуздий м'яч в наші ворота, і ми зіграли внічию, а в кінці зустрічі і зовсім могли програти, це було дуже прикро. Тому, звісно, ми хотіли забити, якомога більше, добре, що нам це вдалося.
- Особисто у вас також було достатньо можливостей відзначитися, що заважало в завершальній стадії?
- І реалізація, і технічне оснащення: то м'яч ковзнув, то вибрав неправильну дію чи невірне рішення, наприклад, зіграв в два дотики, а потрібно було в один. Але в другому таймі вже зробив висновки, і коли забивали третій м'яч, вийшло зробити все так, як потрібно.
- Це був п'ятий домашній матч «Динамо» поспіль, вам раніше доводилося з подібним стикатися?
- Ні, якщо чесно, такого не пам'ятаю. Бувало два-три матчі поспіль вдома, але щоб п'ять - ніколи. Це впливає дуже добре як в емоційному плані, адже приємно грати перед своїми вболівальниками, так і в фізичному, оскільки не потрібно нікуди летіти, а можна спокійно готуватися на базі до кожної наступної гри. Тож, повторюся, це плюс, що так вийшло.
- Крім Сидорчука, наступний матч чемпіонату України з «Шахтарем» ймовірно, пропустять Шепелєв і Буяльський. Багатьох хвилює ситуація в середині поля...
- Звичайно, це серйозні втрати. Сергій Сидорчук - лідер нашої команди, капітан, який веде за собою, цементує центр поля і багато в чому впливає на нашу гру. Звичайно, його буде дуже не вистачати. Але в той же час у нас великий вибір виконавців, хлопців є, ким замінити. Упевнений, що ті футболісти, які будуть готуватися до гри з «Шахтарем», не підведуть, і все складеться добре.
Денис Шаховець Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів