Світоліна продовжила переможну серію на Підсумковому турнірі WTA

У третьому матчі найкраща тенісистка України обіграла Софію Кенін з США

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№8 WTA) здобула чергову перемогу на Підсумковому турнірі WTA в Шеньчжені.
У матчі третього туру, який не мав турнірного значення, українка обіграла другу запасну Софію Кенін (№12 WTA), яка замінила травмовану Б'янку Андреєску.
Підсумковий турнір WTA. Груповий раунд
Еліна Світоліна (Україна) - Софія Кенін (США) - 7:5, 7:6(10)
Спочатку Світоліна не подавала ознак повної зацікавленості в цьому конкретному матчі. Кенін, в свою чергу, почала впевнено і цілком заслужено повела з брейком вже в третьому геймі. Еліні вдалося зрівнятися на трьох, але вона тут же отримала зворотний брейк від Софії.
Особливого ​​розчарування це не викликало ні в Світоліної, ні в її уболівальників. Все-таки, в голові у всіх уже був півфінал проти Бенчіч. Кенін продовжувала непогано грати аж до десятого гейма, аж поки не вийшла подавати на сет. І тут американку немов підмінили, вона розпереживалася і зробила кілька помилок поспіль. Не скористатися цим подарунком Еліна не могла, вона тут же на повну включилася і дотиснула суперницю в першій партії. Що найцікавіше, в фінальному геймі українці вдалося повернутися в гру з рахунку 0:40. Дещо подібне ми спостерігали і в попередніх матчах.
Другий сет почався з дуже складного захисту своєї подачі від українки. Було відіграно чотири брейкпоінти, але результат все ж був позитивним. Боротьба на корті загострювалася: Кенін не хотіла програвати, а Світоліна - затягувати на третій сет. І все ж українка першою втратила подачу в дев'ятому геймі, надавши американці можливість подавати ще й на цю партію. Кенін мала сетбол, але все ж ближче до 5:5 була українка. З четвертого брейкпоінта вона зберегла інтригу в сеті. До тай-брейку, який був абсолютно в кожному матчі між цими суперницями, залишалися два гейми. Був у Світоліной і матчбол. Розіграш видався на диво гарним, але виграла його за допомогою красивого вкороченого удару все-таки Кенін.
Сам тай-брейк за рівнем напруженості був схожий з матчем проти Плішкової, числа також були двозначними. Еліна першою дійшла до матчболів, але реалізувати свої можливості все ніяк не виходило. Були і помилки з боку українки, і відмінні удари американки. І все ж, Софія втомилася першою, з рахунку 10-10 на тай-брейку саме дві її невимушені помилки вирішили результат цього поєдинку.
Це була вже п'ята зустріч тенісисток в 2019 році, Еліна здобула третю перемогу.
Нагадаємо, раніше Світоліна достроково вийшла до півфіналу з першого місця, де зіграє в суботу проти Белінди Бенчіч зі Швейцарії.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 22 травня 2024, 23:28 0

Новак обіграв Янніка Ханфманна у 1/8 фіналу турніру у Женеві

Коментарі