Юрій САПРОНОВ: «Кубок Федерації? Україні падати далі нікуди»

Колишній спонсор Еліни Світоліної - про перспективи України в Кубку Федерації

Меценат і колишній спонсор Еліни Світоліної Юрій Сапронов в інтерв'ю Sport.ua розповів про перспективи збірної України на Кубку Федерації в 2020 році:

«Чесно кажучи, я ще не вникав в новий формат проведення цього турніру. Читав, що ми граємо в Таллінні, по-моєму, сім збірних - в одній групі чотири, в іншій - три. Одна команда тільки виходить до плей-оф.

Яка перспектива в цьому матчі? Падати далі нікуди. Для мене це як «притча во язицех». Подивіться: Світоліна, Ястремська, Цуренко, Козлова, сестри Кіченок, молоді дівчата на підході. Правда, з цими дівчатами потрібно грати у фіналі Кубку Федерації? Ну, хоч би в четвірці. Усе інше - розмови для бідних. Це питання до менеджменту, до Євгена Зукіна, який, не знаю, що зробив не так, як зробив. Це тонкі психологічні речі. Контактувати потрібно впродовж року, контактувати постійно з батьками, з дівчатами, з особистими тренерами. Потрібно відправляти тренера збірної на турніри, щоб подивитися дівчат. І так далі. Дуже багато аспектів, які треба робити, і які дуже важливі. Успіх, як і неуспіх, він у деталях, у маленьких нюансах. Треба постаратися їх все врахувати.

Адже все враховується. Скільки заробляє гравець, який він в рейтингу, скільки тижнів він грає. Усе це треба поправляти і спілкуватися треба самому. Не можна це перекладати. У мене цими питаннями займався особисто я і Кевлич. Всього дві людини. Більше ніяким менеджерам я не перекладав повноважень.

Я сам спілкувався з мамою Олени і Каті Бондаренко, з особистими тренерами, з Серьожею Жицьким - тренером Юліани Федак, і так далі. Я покладаю усю відповідальність за невдачу останніх двох років на Федерацію тенісу України і конкретно на Євгена Зукіна. Усі ці розмови, що Світоліна два роки не грала. А ви з нею розмовляли? А з мамою, папою? З ким говорили? З її менеджером - Стефаном Гуровим розмовляли? Ви зглянутися до менеджера не хочете? Так у світі так прийнято. Він її менеджер. Він представляє її інтереси. Так прийнято, це спорт. Я сподіваюся, що висновки після цих двох років будуть зроблені. Мені просто шкода грошей Сергія Лагура. Це витрачаються його гроші, президента Федерації».

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 12:00 2

3–6 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі