Олександрія вистояла в Сент-Етьєні,відігравшись після голу на початку матчу

Команда Шарана продовжує боротьбу за вихід в плей-офф

«Олександрія» непогано провела дві стартові зустрічі групового етапу, але набрала в них всього одне очко, тому програш в Сент-Етьєні практично означав, що з думками про плей-офф турніру доведеться, швидше за все, розлучитися. Непростий графік матчів міг підштовхнути головного тренера гостей Шарана провести ротацію, але в порівнянні з грою проти «Динамо», в стартовому складі «Олександрії» була тільки одна зміна (Сітало вийшов на вістрі атаки замість Безбородько).
Стартові хвилини зустрічі виявилися для українського вболівальника дуже тривожними. Господарі з перших хвилин почали чинити тиск на оборону «Олександрії» і досить швидко відкрили рахунок. На 8-й хвилині Юссуф з глибини поля виконав відмінну діагональ на хід Амума, а той скинув м'яч примчавшомуся в штрафну Габріелю, після чого бразилець гарматним ударом в дальній кут ледь не порвав сітку воріт Паньківа.
Тільки після пропущеного гола олександрійці почали робити спроби хоча б перетнути центральну лінію поля, але при цьому допускали дуже багато браку в передачах. Однак, на допомогу команді Шарана вчасно прийшла удача. У контратаці промчав по флангу Третьяков і виконав простріл в центр штрафної, після чого вкрай невдало зіграв автор голу в ворота Паньківа Габріел, який не зміг правильно підлаштуватися під м'яч, пробивши повз оторопівшого від такої несподіванки Руфф'є.
Забитий м'яч явно допоміг заспокоїтися гравцям «Олександрії», гості відразу ж відсунули гру від своєї штрафної, але в атаці були малопродуктивні. Однак, і французи, незважаючи на удавану територіальну перевагу, попереду діяли занадто стандартно і не доставляли великих клопотів обороні суперника. Ближче до кінця тайму «Олександрія» і зовсім могла вийти вперед, але відмінний шанс забити не використав Ковалець, який пробив метрів з дванадцяти точно в руки голкіпера.
Після перерви характер матчу не змінився. Господарі провели дві заміни перед початком другого тайму і вийшовший на поле Будебуз трохи загострив гру, але крім кількох дальніх ударів нічим більше не запамятався. Ближе до середини тайму у олександрійців почала простежуватися втома і гра остаточно перейшла на половину гостей, однак свій шанс в контратаці команда Шарана все ж мала. На 66-й хвилині Лучкевич на самоті увірвався в штрафний по правому флангу і цілком міг забивати сам, але покотив м'яч до дальньої штанги, куди набігав партнер по команді, але захисник господарів виконав перехоплення. Надалі «Сент-Етьєн» був ближче до перемоги, але після відмінного удару Амума головою в нижній кут «Олександрію» виручив Паньків, а на останніх хвилинах гри все той же Амума пробачив гостей, з кількох метрів пробивши вище цілі.
«Олександрія вистраждала свою нічию і цілком заслужено вивезла з Франції одне очко. Тепер для того, щоб продовжити боротьбу за вихід в плей-офф команді Шарана необхідно обігрувати «Сент-Етьєн» на своєму полі.
Ліга Європи. Група I
«Сент-Етьєн» - «Олександрія» - 1:1
Габріел Сілва (8) - Габріел (14, в свої ворота)
Мирошниченко (39), Шастал (93) - Габріел (48)
«Сент-Етьєн»: Руфф'є - Дебюші, Саліба, Колодзейчак, Габріел Сілва - Юссуф, Мвіла, Аолу (Будебуз, 46) - Норден (Абі, 64), Берич (Буанга, 74), Амума
«Олександрія»: Паньків - Пашаєв, Дубра, Бухал, Мірошниченко - Лучкевич (Шастал, 80), Гречишкін, Банада - Ковалець (Довгий, 83), Сітало, Третьяков (Бабогло, 92)
Арбітр: Еспен Ескос (Норвегія)
СЕНТ-ЕТЬЄН - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 11:16 4

Поєдинок розпочнеться 4 травня о 19:30

Коментарі