Ненад БЕЛІЦА: «Найнебезпечніший в Шахтарі - Тайсон»

Наставник загребського «Динамо» поділився очікуваннями від зустрічі з «Шахтарем» в Лізі чемпіонів

Головний тренер загребського «Динамо» Ненад Белица поділився очікуваннями від зустрічі з «Шахтарем» в рамках групового етапу Ліги чемпіонів.
- Хорватські клуби жодного разу не вигравали в українських клубів. З 10 матчів - дві нічиїх і вісім поразок. Чи хочете перервати цю неприємну традицію?
- Я знаю цю статистику. Але ми вже не раз руйнували неприємну статистику. Ми будемо грати проти дуже якісної команди, але я вірю, що ми зможемо перемогти.
- Ви знаєте, що український футбол зараз розцвів. Особливо збірна.
- Ми розуміємо, наскільки добре розвивається український футбол. «Шахтар» щороку виступає в Лізі чемпіонів, це сильна і талановита команда. Багато гравців «Шахтаря» грають у збірній України, є сильні бразильці. Ми розуміємо силу «Шахтаря», але віримо і в свою силу. Завтра ми очікуємо хорошої гри.
- Хто з гравців «Шахтаря» представляє найбільшу небезпеку, на ваш погляд?
- У «Шахтаря» сильний напад, особливо бразильські гравці, які непередбачувані. Якщо вибирати одного футболіста, то це Тайсон. Він заслуговує нашої пильної уваги, це найнебезпечніший гравець «Шахтаря».
Шахтар - Динамо Загреб. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
- Тренер «Шахтаря» сказав, що його штаб подивився 10 матчів «Динамо». Ви теж так уважно вивчали гру української команди?
- Звичайно. У нас є свій стиль, але ми вміємо міняти тактику. У нас є чим здивувати «Шахтар» завтра.
- Фонсека якось пообіцяв, що одягне костюм Зорро, якщо «Шахтар» вийде в плей-офф Ліги чемпіонів. І дотримав свого слова. Ви робите що-небудь на фарт?
- Ні.
- У «Шахтаря» і «Динамо» рівну кількість очок, наступний матч пройде в Загребі. Чи влаштує вас нічия?
- Ми можемо отримати три очки і будемо за них боротися. Це наша мета.
- Збірна Хорватії відома в світі, але клубний хорватський футбол не може похвалитися значущими успіхами. Чому?
- Наш опонент в Лізі чемпіонів, «Манчестер Сіті», отримує гонорари по € 170 мільйонів, тоді як ми - по € 330 тисяч. Можливо, це і є відповідь на ваше запитання.
- Які висновки зробили з поразки від «Манчестер Сіті»?
- Ми були вражені цією командою. Але ми зможемо взяти реванш, якщо не з такими командами, як «Манчестер Сіті», то як «Аталанта» та «Шахтар».
- Нещодавно говорили, що про «Шахтар» не можна судити за виступами в України, тому що це слабкий чемпіонат. Чи можна судити «Динамо» Загреб за виступами в чемпіонаті Хорватії?
- Як «Шахтар» домінує в Україні, так і «Динамо» Загреб домінує в Хорватії. Ми аналізували і українські матчі «Шахтаря», і європейські. «Шахтар» теж спостерігав за нами.
Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова
Матч «Шахтар» - «Динамо Загреб» відбудеться у вівторок, 22 жовтня. Початок зустрічі о 19:55.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі