Шахтар - Динамо Загреб. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Чемпіон України проведе один з ключових матчів на груповій стадії Ліги чемпіонів

Перед стартом групового етапу Ліги чемпіонів більшість фахівців відводило «Динамо» Загреб роль аутсайдера Групи С, тому мало хто припускав, що спарені матчі «Шахтаря» і чемпіонів Хорватії можуть стати ключовими в боротьбі за путівку в плей-оф.

Однак реальність внесла свої корективи у прогнози експертів. «Аталанта» в перших двох турах не набрала жодного очка, і попереду на команду Джан П'єро Гасперіні чекають два матчі з беззаперечним фаворитом групи - «Манчестер Сіті». Тому, шанси у італійського дебютанта на вихід в плей-оф залишилися лише теоретичні. А це означає, що другу путівку в плей-офф, швидше за все, розіграють між собою саме «Шахтар» і «Динамо» Загреб.

Перший очний матч чемпіони України і Хорватії проведуть між собою у вівторок в Харкові. І перемога однієї з команд в цьому матчі може стати дуже важливим кроком до другого місця в групі.

«Шахтар» стартував в Лізі чемпіонів домашньою поразкою з рахунком 0:3 від «Манчестер Сіті», проте з нього трагедії ніхто не зробив: всі розуміли, що змагатися на рівних з чемпіонами Англії команда Луїша Каштру зараз не здатна, і ключовими будуть наступні матчі .

І виїзна перемога в другому турі в Мілані над «Аталантою» стала для «Шахтаря» неймовірно важливою. Перемога ця була дуже важкою: італійці могли вирішити результат зустрічі вже в перші півгодини, проте забили лише один гол. Більш досвідчена в єврокубкових баталіях команда Луїша Каштру зуміла вирівняти гру, а потім вирвала таку важливу перемогу завдяки зразковій контратаці в кінцівці додаткового часу.

Домашня перемога «Динамо» Загреб в першому турі над тією ж «Аталантою» була набагато більш впевненою - 4:0. У другому турі підопічні Ненада Б'єліци на виїзді програли «Манчестер Сіті» з гідним рахунком 0:2.

Однак на підставі цих матчів не варто робити висновки про те, що «Динамо» підходить до протистояння з «Шахтарем» в статусі фаворита: розгром «Аталанти» в першому турі пов'язаний, перш за все, з тим, що команда Гасперіні в своєму дебютному в історії матчі в Лізі чемпіонів просто перегоріла і не була схожа сама на себе. А рахунок 0:2 в матчі з «Сіті» не відображує тієї тотальної переваги, якою володіли підопічні Пепа Гвардіоли протягом усього матчу.

Напередодні поєдинку з «Динамо» Загреб «Шахтар» в УПЛ провів дуже легкий матч проти «Колоса». Уже в першому таймі «гірники» забили у ворота дебютанта УПЛ п'ять сухих голів, і другу половину матчу проводили практично в тренувальному режимі.

До матчу з «Динамо» Загреб «Шахтар» підходить практично в оптимальному складі. До відсутності через травми Богдана Бутка і Андрія Тотовицького всі вже давно звикли. З тих гравців, яких зараз можна зарахувати до основній обоймі «Шахтаря», під питанням тільки участь в матчі Давида Хочолави.

Що стосується «Динамо» Загреб, то у команди Ненада Б'єліци через травми точно не зіграють Комнен Андріч і Ловро Маєр. Під питанням участь в матчі Аріяна Адемі, Міслава Оршіча і Бруно Петковіча.

Букмекери фаворитом матчу вважають «Шахтар». Коефіцієнт на перемогу господарів - 1,77, на «Динамо» - 5,30. Імовірність нічиєї - 3,74.

22 жовтня, вівторок

«Шахтар» - «Динамо» Загреб
Харків. Стадіон «Металіст». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - ДИНАМО З. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Антоніу Матеу Лаос (Іспанія)
Прогноз Sport.ua - 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 21:11 0

Роман Дідик пропустив гру з «Вересом»

Коментарі