Динамо - Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Хто сильніший в квартеті переслідувачів

У той час як «Шахтар» продовжує збільшувати свій відрив до зовсім вже глобальних цифр, відразу дві очні зустрічі в турі грають його переслідувачі. Поки все ж будемо називати їх саме так, в фазу локальної боротьби вже за друге місце ця гонка перейде, мабуть, тільки в другому етапі (зрозуміло, за умови, що ні «Динамо», ні хто-небудь ще не зможе скоротити відставання від «гірників» до мінімального). У суботу «Зоря» боролася з «Десною», тепер же не менш захоплюючий поєдинок побачить столиця.

Отже, на порядку денному - матч третьої і четвертої команд УПЛ (на момент початку туру), який стане центральним, як мінімум, в недільній програмі ігор. Між суперниками - розрив в один бал, а поруч з ними - потирають руки конкуренти, які напевно постараються не втратити можливості скористатися чиєюсь осічкою.

Для киян пауза, що завершилася, не сказати, щоб принесла багато позитивних новин. На тлі інформації про перевірку з боку Генеральної прокуратури, насущні проблеми з'явилися у вигляді кадрових втрат. У Артема Бєсєдіна і Володимира Шепелєва причина пропустити матч - дисциплінарного характеру. Микита Бурда продовжує відновлюватися тепер уже після проведеної операції. А ось втрата Дениса Бойка стала на тижні головним інфо-приводом з приставкою «мінус». Він також переніс операцію, і з великою часткою ймовірності вибув на тривалий термін. Таким чином, з «Олександрією» «рамку» майже напевно буде захищати Георгій Бущан. Якщо, звичайно, Олексій Михайличенко не вдасться до допомоги третього голкіпера. Також не було на недавньому тренуванні і Жерсона Родрігеша, про повернення якого після цього ще не оголошувалося.

«Олександрія» підходить до матчу з київською командою з п'ятиматчевою безпрограшною серією в рамках чемпіонату, в ході якої було втрачено лише два очки і пропущено всього два м'ячі. Волею календаря, слідом за «Динамо» колективу Володимира Шарана доведеться зустрітися з «Шахтарем» (а між цими поєдинками ще й зіграти в Лізі Європи проти «Сент-Етьєна»), так що утримати нинішні позиції буде вкрай непросто. Ймовірно, що і склад олександрійців значно зміниться в порівнянні з попереднім матчем проти «Карпат», коли ряду футболістів, який грав напередодні з «Гентом», було вирішено надати відпочинок. За словами наставника команди, в такому щільному графіку йому хотілося б бачити більшого від молоді, так що кадрових експериментів можна очікувати навіть в матчі з «Динамо».

Останнім часом склалося так, що саме олександрійці стали одним з найбільш незручних для киян суперників. Можна згадати і столичні 1:1 в травні цього року, і домашню перемогу підопічних Володимира Шарана з рахунком 2:1 в листопаді минулого. Практика розгромних виграшів «Динамо» в цій парі припинилася два роки тому - малоймовірно очікувати такого результату і зараз, коли команди безпосередньо конкурують за топ-позиції УПЛ, і здатні видати протистояння з самим непередбачуваним сюжетом.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Кадар, Шабанов, Караваєв, Сидорчук, Де Пена, Гармаш, Циганков, Вербич, Буяльський.

«Олександрія»: Паньків, Мірошниченко, Бухал, Дубра, Пашаєв, Гречишкін, Банада, Третьяков, Ковалець, Лучкевич, Сітало.

20 жовтня, неділя

«Динамо» - «Олександрія»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі