ШЕВЧЕНКО: «Команда повинна показати своє обличчя в останніх матчах»

Наставник збірної України прокоментував перемогу над Литвою в поєдинку відбору на Євро-2020

Наставник збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу над командою Литви в матчі відбору Євро-2020 (2:0).
- Хочу подякувати вболівальникам за таку підтримку. Зібрався майже повний стадіон. Це класний стимул для хлопців. Дякую Харкову за велику підтримку.
- Протягом матчу два рази звучало скандування вашого імені. Що для вас це означає?
- Мені дуже приємно. Це третій рік мого тренерства. На початку кар'єри тренера не було такої підтримки. Приємно, що людям подобається футбол, в який грає збірна. Результати, яка вона дає. Для мене це емоційно дуже приємно. Я - українец, я люблю свою країну. Роблю все, щоб наша команда розвивалася, і ми разом з нею домагалися успіху. Це моє завдання.
- Що не вийшло сьогодні?
- Мені дуже сподобалося, як команда поставилася до цієї гри. Ми нічого не дали зробити супернику. Було кілька контратак, але переміщення захисників були грамотними. Ми дотримувалися певного балансу. Я говорив хлопцям, що гра буде непроста. До забитого м'яча було кілька моментів. Ми переміщали м'яч і створювали моменти, контролювали гру. Як завжди, трохи підвела реалізація. Ті моменти, які ми створюємо, потрібно краще реалізовувати. Зі своїх моментів потрібно вичавлювати максимум.
- Ви зробили ранні заміни основних гравців. Робили це з прицілом на Португалію?
- Я знав, що була проблема у Миколенко, дали шанс Соболю. Я відразу сказав хлопцям, що будуть заміни. Нам потрібна свіжість, нас чекає дуже важкий матч з Португалією. Нам потрібні свіжі гравці. Марлос і Ярмоленко - планові заміни. Степаненко отримав жовту картку, ми відразу відреагували. Я задоволений грою і задоволений тим енергетичним потенціалом, який команда витратила на гру. Я думаю, вистачить часу відновитися і підготуватися до Португалії.
- У збірній два форварда - Яремчук і Мораес. Як оціните гру Мораеса? Поберегли Яремчука перед Португалією?
- Однозначно не можу вам сказати. У нас два відмінних повноцінних нападники, дуже хороших. Важливо, що вони працюють на команду. Мораес дуже хоче забити м'яч, це для нього дуже важливо. Але та робота, яку він виконує, для мене важливіше за будь-які голи. Свої моменти він ще реалізує. У мене немає претензій ні до кого з гравців. Кожен з них віддається команді, приїжджаючи в збірну.
- Щоб не вийти на Євро, Україні потрібно програти Сербії 0:6. Як будете налаштовувати хлопців на матч з Португалією?
- Якщо ми не потрапимо на Євро, значить, ми не гідні туди потрапити. Команда не має права опускати свій рівень. Команда повинна показати своє обличчя в двох останніх іграх.
- У вас було відчуття, що Малиновський вдарить і заб'є?
- У мене було відчуття, що він потрапить в ворота. З його ударом не потрібно шукати кути. З його ударом потрібно просто потрапити. Поле сьогодні було слизьким. У Руслана такий удар, що для будь-якого воротаря світу це проблема.
Приємно, що є підтримка з боку ЗМІ. Ми працюємо на одну справу.
Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 липня 2024, 10:06 23

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі