Українська молодіжка розгромно поступилася румунським одноліткам

Команда Ротаня в гостях пропустила три м'ячі

Молодіжна збірна України (U-21) провела черговий матч відбору на чемпіонат Європи-2021. Команда Руслана Ротаня гостювала в румунському Плоєшті. З цим містом у наших хлопців пов'язані хороші спогади: саме тут в березні 2018 го вони, тоді ще в складі збірної U-19, обіграли румунських однолітків і оформили вихід на Євро-2018.
Зараз ситуація була далека від фінішу. Україна провела 2 поєдинки і заробила 3 ​​бали, у румунів після однієї гри в графі «набрані очки» красувався «0». І, зрозуміло, господарі жадали реваншу за торішню поразку.
Не дивно, що збірна Румунії зі стартовим свистком понеслася на ворота Білика. І незабаром створила перший небезпечний момент. Моруцан вискочив один на один, але не зміг перекинути м'яч через Білика. Це був перший і останній удар в створ до перерви! Наша команда поступово відсунула гру від своїх воріт, і до середини тайму нарешті показала, що теж вміє атакувати. Після флангової подачі Топалов відірвався від опікуна і прицільно пробив головою - на жаль, трохи неточно. А це був перший і останній удар українців в сторону воріт до перерви! Загалом, по одному моменту і нулі на табло - таким був підсумок першої половини зустрічі.
Друга почалася куди активніше! І незабаром збірна України отримала відмінний шанс відкрити рахунок. Русин заробив стандарт неподалік від штрафного суперника, Ледньов пробив непогано, але влучив у штангу. Господарі відповіли моментально: наш голкіпер впорався з щільним пострілом Мана і тут же - з добиванням Оайде. Здавалося, пішла гра на зустрічних курсах, але все виявилося не так.

Румуни незабаром повністю захопили ініціативу (55:45% володіння м'ячем за підсумками другого тайму). І закономірно забили гол. На 75-й хвилині Моруцан переправив м'яч в сітку після флангової подачі. І тут же Петре, який щойно з'явився на полі, подвоїв перевагу румунської збірної - також з близької відстані замкнув подачу з флангу - 2:0. У збірної України залишалося ще 10 хвилин основного часу, щоб врятувати матч. До того ж господарі залишилися в меншості: за фол на Цитаішвілі «червоне світло» перед собою побачив Марін. Шкода, але нічого у підопічних Ротаня не вийшло: навпаки, в компенсований час Петре офрмив дубль, довівши рахунок до 3:0. Зазначимо, що всю гру у наших футболістів не було жодного попаданя в площину воріт. Реванш румунам вдався на славу!
Збірна Румунії набрала перші 3 очки і піднялася на 3-тю сходинку в турнірній таблиці. 3 бали і у нашої команди, але тільки 4-е місце. 14 жовтня румуни приймають збірну Північної Ірландії. Збірна України наступний матч проведе 15 листопада - вона прийме датчан.
Кваліфікація Євро-2021. Група 8. 3-й тур.
Румунія U-21 - Україна U-21 - 3:0

Моруцан (75), Петре (80; 90+4).

Марин (85).

Киндриш (49), Влад (90+3) - Цитаішвілі (63).
Румунія U-21: Влад - Бобок, Кіндріш, пашкани, Велісарієм - Оайде, Белуце, Моруцан (Олару, 76) - Ман (Марін, 84), Ганя (Петра, 76), Дрегуш (Міхейле, 63).
Україна U-21: Білик - Милованов, Попов, Чеберко, Биков - Дубінчак, Чех (Алібеков, 78), Шапаренко, Ледньов (Мудрик, 71) - Топалов (Цітаішвілі, 58), Русин (Супряга, 71).
Стадіон: «Іліє Оане» (Плоєшті, Румунія).
Арбітр: Бартош Франківськи (Польща).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі