Дерев'янченко програв Головкіну і втратив другий шанс стати чемпіоном

У Нью-Йорку відбувся титульний бій за звання чемпіона світу в середній вазі за версіями IBF і IBO

Українець Сергій Дерев'янченко двічі за рік отримав шанс вписати своє ім'я в історію і стати чемпіоном світу в середній вазі. Першу спробу 33-річний боксер не використав, поступившись американцеві Деніелу Джейкобсу в рівному поєдинку. Ще один шанс українець отримав на легендарній арені «Madison Square Garden» в бою з Геннадієм Головкіним, в якому на кону стояли відразу два титули - IBF і IBO, а також перспектива поєдинку з Саулем Альваресом.

Бій з казахстанцем почався для Дерев'янченка гірше не придумаєш - з нокдауну в першому раунді. У другому українець отримав розсічення, кров з якого заливала йому око. Розраховувати при такому старті на перемогу над екс-чемпіоном світу було дуже важко. Тим більше, що досвідчений Головкін в кожному раунді намагався вичавлювати максимум.

У другій половині бою Дерев'янченко, розуміючи, що програє за очками, став ризикувати і йти в розміни з казахстанцем. Головкін, можливо, був не таким легким в ногах, як українець, але потрапляв справно. Але і Головкіну часом було непросто - удари Дерев'янченка іноді досягали мети, минаючи захист екс-чемпіона світу. В цілому більшість раундів були близькими і за рахунком експерта DAZN українець навіть лідирував після 8 раундів. У чемпіонських раундах Головкін додав, розуміючи, що перемога за очками може бути не такою вже однозначною. 12-й раунд, мабуть, точно залишився за українцем, який, як здалося, зберіг більше сил.

Судді після бою одноголосно віддали перемогу Геннадію Головкіну - 114-113 і двічі 115-112. В принципі, все закономірно. Для того, щоб перемогти Головкіна за очками, Дерев'янченку потрібно було зробити більше в рингу. Як показав бій, йому це було під силу, але, як і з Джейкобсом, не вистачило зовсім трохи. Головкіна чекає третій бій з Альваресом, а Дерев'янченко може тішити себе найбільшим гонораром за кар'єру.

Sport.ua провів текстову трансляцію поєдинку Геннадій Головкін - Сергій Дерев'янченко.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 04:22 6

Тайсон провів прес-конференцію після програного бою Олександру

Коментарі