Ліверпуль здобув важку гостьову перемогу над Челсі

Лондонський клуб втратив двох своїх виконавців під час цього поєдинку

У середині серпня 2019 року відбитий голкіпером «Ліверпуля» Адріаном Сан-Мігелем дель Кастільо (багато хто знає його тільки за першою частиною складного імені) удар з одинадцятиметрової позначки у виконанні Теммі Абрахама, півзахисника лондонського «Челсі», приніс «скаузерам» Суперкубок УЄФА в виключно «англійському» фінальному поєдинку міжнародного змагання. І ось, трохи більше місяця пройшло, а вищезгадані колективи повинні були знову зійтися в непримиренній сутичці, але вже в рамках шостого туру Англійської Прем'єр-ліги, на поле стадіону «Стемфорд Брідж» в столиці Великобританії.
Разом з першим завойованим в сезоні трофеєм, команді Юргена Клоппа вдалося видати п'ятиматчеву переможну серію в АПЛ, що, в сукупності з двома осічками «Манчестер Сіті», дозволило «Ліверпулю» забезпечити собі комфортну перевагу в п'ять очок перед непростим виїздом до «Челсі». Хосеп Гвардіола відразу ж відпустив безневинний жарт на адресу конкурента по чемпіонській гонці, сказавши, що «червоних» вже можна вітати з титулом. Але чи варто говорити, що від моменту останньої перемоги на «Стемфорд Брідж», що датована серединою вересня 2016 року, вже пройшло більше трьох років. Ще й не додавала впевненості шанувальникам «скаузерів» осічка в першому матчі групового етапу Ліги чемпіонів проти італійського «Наполі» (0:2).
Що ж стосується «Челсі», то враження щодо поточного виступу команди Лемпарда складалося саме таким, яким і мало бути після змін на тренерському містку, до яких було накладено перехід Едена Азара в мадридський «Реал».
Майже чверть години знадобилася командам для подолання стартової боязкості, яка властива поєдинкам з подібним статусом. І відразу після цього мало змістовного фрагмента, «Ліверпуль» продуктивно сходив в наступ на чужі володіння. Завершилася швидка атака вимушеним фолом Крістенсена в безпосередній близькості до власного штрафного проти Садіо Мане. У м'яча стояло троє виконавців у червоних футболках, проте безпосередню участь в забитому м'ячі взяли Мохаммед Салах і Трент Александер-Арнольд. Єгиптянин елегантно відкотив м'яч під удар правому захиснику, який вколотив його у дальній верхній кут воріт Кепи!
Атаку «Челсі» довелося чекати майже до середини першого тайму, зате, коли захисники гостей залишили поза увагою ривок Абрахама, довелося вступати в гру Адріану. Іспанський голкіпер закрив собою ворота в момент удару прудкого нападника лондонського клубу.
«Мертвий» м'яч зумів парирувати воротар «Ліверпуля» в момент з несподіваним рикошетом від ноги Александера-Арнольда під час прострілу з лівого флангу, однак добивання від Аспілікуети було вже неможливо зупинити. І тут в гру вступила система VAR, а після перегляду повтору епізоду, бригада арбітрів прийняла правильне рішення - ще на ранній стадії атаки в офсайді перебував Маунт (за два паси до вирішального прострілу!).
Гості заробили два стандарти у чужих воріт в першому таймі. І всі вони обернулися забитими м'ячами! Після навісу Робертсона з лівого флангу вище за всіх у штрафному вистрибнув Фірміно, після чого спрямував м'яч до сітки воріт ударом головою з близької відстані.
За переваги в два м'ячі йшов на перерву колектив Клоппа, і цілком міг розраховувати на збільшення розриву відразу після повернення команд на поле. Однак Кепі вдався чудовий сейв під час удару Фірміно зльоту від лівого кута воротарського. У сукупності з наступним порятунком від голкіпера господарів поля, цей епізод дозволив зберегти інтригу в протистоянні до останніх хвилин. Кепа витягнув м'яч з лінії, після несподіваної зрізки від Аспілікуети.
І хто б міг подумати, що найбільш гостро атакуючим гравцем команди Лемпарда в наступні хвилини стане Нголо Канте. Французу з правого флангу асистував Аспілікуета, після чого півзахисник зробив все сам - розвернувся, оглянув позиції партнерів, а коли не побачив продовжень, пробив що є сили в ближній кут. Адріан до такого готовим не був.
Однак на більше емоційного характеру «Челсі» не вистачило. «Сині» відчайдушно билися, але зачепитися за очки так і не змогли. До того ж, ще в першому таймі господарі були змушені робити дві заміни через пошкодження у своїх виконавців. Емерсон покинув межі поля відразу після першого гола - не зміг італієць відійти від отриманої раніше травми в повній мірі. А ось Крістенсена довелося міняти після жорсткого зіткнення з Томорі в штрафний Кепи. 1:2 - «скаузери» не дозволяють «Сіті» підійти дуже близько.
У наступному турі лондонський «Челсі» проведе свій черговий домашній поєдинок. Суперником колективу Френка Лемпарда стане Брайтон. Раніше цього ж дня зіграє свою гру й «Ліверпуль». Проти «Шеффілд Юнайтед».

Англійська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

Челсі - Ліверпуль - 1:2

Канте, 71 - Александер-Арнольд, 14, Фірміно, 30

Томорі, 20, Ковачич, 85, Алонсо, 90+4 - Александер-Арнольд, 57, Фабіньо, 78

Челсі: Аррісабалага - Емерсон (Алонсо, 17), Томорі, Крістенсен (Зума, 42), Аспілікуета - Канте, Жоржиньо - Маунт, Ковачич, Вілліан - Абрахам (Батшуаї, 77).

Ліверпуль: Адріан - Робертсон, ван Дейк, Матіп, Александер-Арнольд - Хендерсон (Лаллана, 83), Фабіньо, Вейналдум - Мане (Мілнер, 72), Фірміно, Салах (Гомес, 90+3).

Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Велика Британія)

Стадіон: «Стемфорд Бридж» (Лондон, Велика Британія)

Удари (у площину): 13 (2) - 6 (3)
Кутові: 6 - 4
Оффсайди: 7 - 0.

ЧЕЛСІ-ЛІВЕРПУЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 червня 2024, 21:35 0

Синьо-жовті фінішували у групі з двома перемогами та однією поразкою

Коментарі