Ігор БЄЛАНОВ: «Незрозуміло, чому виник конфлікт в Динамо»

Колишній нападник київського клубу вважає, що гравці повинні підтримати Олексія Михайличенка

58-річний екс-форвард «Динамо» Ігор Бєланов поділився думкою про поточну ситуацію в київському клубі і про відносини головного тренера Олексія Михайличенка з гравцями.

«Зараз незрозуміло, чому виник конфлікт в київському «Динамо». Молодь нібито проявила невдоволення на адресу Олексія Михайличенка з приводу наявних навантажень і роботи над витривалістю. Подібні речі вважаю неприпустимими. Коли я був гравцем «Динамо», тодішній його склад дуже багато зробив і для клубу, і для збірної. Ми в ту пору багато чого вигравали, творили історію столичного клубу. Але щоб сказати Валерію Васильовичу Лобановському, що важко займатися «фізикою» - ні, такого не було! Скажу більше: навіть думок таких не виникало! І якщо у нинішньої динамівської молоді проявляється невдоволення тренувальним процесом, то ви мене вибачте - це нікуди не годиться! Який приклад такі футболісти подають іншим? Питається: хіба вони не знали, куди йшли або розраховували в «Динамо» на щось інше? Це футбол, і по-іншому в ньому не буває.

Чому команда з середини 80-х і до початку 90-х заганяла всіх підряд? Та тому, що у її гравців було все в порядку з регулярними заняттями «фізикою». Ми працювали до сьомого поту в горах, бувало, що й блювали після тренувань. А все тому, щоб виходячи на поле, не ганьбити себе перед уболівальниками. Нинішня молодь «Динамо» повинна не висловлювати претензії до головного тренера, а навпаки - підтримати його. Мовчки виконуючи всі тренерські рекомендації і вимоги. Я ще розумію, якби про невдоволення щось говорили іноземці. Але виявляється, що це роблять якраз наші гравці. Важко зрозуміти, чому вони можуть бути незадоволені. Так і хочеться сказати: хлопці, ви зробіть хоча б що-небудь в житті, а вже потім розповідайте, чим задоволені, а чим - ні.

Олексій Михайличенко як тренер пройшов дуже хорошу школу. Але такого, щоб все виходило саме по собі і миттєво, не буває. Не все одразу! У Лобановського теж не все виходило. Так, були поразки і невдачі, але тим не менш, ми потихеньку йшли до наміченої мети. І ніхто з нас не міг підійти до Валерія Васильовича і висловити претензію: мовляв, ви мене заганяли. Як би нам не було важко, але виду ми не показували - терпіли. Пам'ятається, коли я тільки перейшов з «Чорноморця» в «Динамо», під час пробіжок завжди приходив до фінішу останнім. Але потім пройшло з півроку, і тест Купера я пробігав уже в серединці. Я хотів чогось досягти і до цього прагнув. Чого щиро бажаю і нинішньої динамівської команді», - зазначив Бєланов.

Михайло Шаповалов Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі