Шахтар - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гірники мають намір продовжити свої переможні серії в День Шахтаря

У попередньому турі футболісти «Маріуполя» не грали (їх матч з «Динамо» перенесений на 25 вересня), тому мали кілька додаткових днів для того, щоб краще підготуватися до майбутньої зустрічі в Харкові. Втім, з огляду на нинішнє співвідношення сил та досвіду суперників, це навряд чи дозволить підопічним Олександра Бабича розраховувати тут на позитивний для себе результат. Тим більше, що гра буде проходити в професійне свято День Шахтаря і господарі поля намагатимуться порадувати своїх вболівальників перемогою. Та й маріупольці, зараз, по суті, створюють нову команду, що явно відрізняється від тієї, яка завоювала четверте місце в чемпіонаті країни в минулому сезоні.
Взагалі в історії взаємовідносин «Шахтаря» та «Маріуполя» перші ще жодного разу не залишали поле переможеними. З 42 проведених один з одним матчів в українській Прем'єр-Лізі тільки тричі був зафіксований нічийний результат (2:2 - в 1998 році, 1:1 - у 2007 році і 1:1 - у 2013 році), а в іншому перемагали донецькі гравці, при загальному співвідношенні забитих і пропущених м'ячів 109-25. Ось і в попередньому сезоні команди зустрічалися чотири рази - «Шахтар» виграв вдома 2:0 і 4:0, а в гостях 3:0 і 1:0. Так що донеччани безсумнівно будуть прагнути продовжити свої переможні серії як в протистоянні з «Маріуполем», так і в цілому в чемпіонаті країни (з урахуванням минулого сезону їх число вже становить шість ігор поспіль).
Схоже, що в майбутньому матчі головний тренер господарів поля Луїш Каштру зможе розраховувати на всіх своїх футболістів основи, за винятком Олександра Піхальонка. Той отримав дуже серйозну травму передньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба у грі зі «Львовом» і вибув, як мінімум, на півроку. Втім відновилися після травм і працюють в загальній групі Тайсон (він пропустив попередній поєдинок у Львові) і Віктор Коваленко, ще не зіграв в новому чемпіонаті жодного поєдинку. На щастя, не дуже серйозним виявилося і пошкодження у Дентіньо, яке він отримав в матчі все з тим же «Львовом».
Стосовно «Маріуполя», то в останні дні він поповнився на правах оренди вихованцем футбольної академії харківського «Металіста» нападником Андрієм Кулаковим, який належить «Шахтарю». Тому у грі з гірниками ми його не побачимо, як і інших орендованих у донецького клубу футболістів - Ігоря Кірюханцева, В'ячеслава Чурко, В'ячеслава Танковського, Віктора Корнієнка, Максима Чеха, Олексія Кащука, і Дмитра Топалова. Також під питанням вихід на поле через травми Руслана Фоміна та Сергія Горбунова.
Матч у Харкові судитиме арбітр з Київської області Дмитро Кутаков. При ньому в минулому сезоні «Шахтар» в гостях переграв «Олімпік» 5:2, а «Маріуполь» виграв у «Ворскли» 1:0 і зіграв внічию з «Олександрією» 1:1.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Орієнтовні склади:
«Шахтар»: Андрій Пятов, Сергій Болбат, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Ісмаїлі, Алан Патрік, Тарас Степаненко, Тайсон, Марлос, Віктор Коваленко, Жуніор Мораєс
«Маріуполь»: Рустам Худжамов, Олексій Биков, Сергій Яворський, Дава, Сергій Чоботенко, Павло Полегенько, Євген Білокінь, Дмитро Мішньов, Валерій Федорчук, Ігор Тищенко, Владислав Вакула

25 серпня, неділя

«Шахтар» - «Маріуполь»
Харків. Стадіон ОСК «Металіст».19:30
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР-МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧУ
Арбитр: Дмитро Кутаков (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua - 3:0
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі