Сергій РЕБРОВ: «Я не шкодую, що залишив київське Динамо»

Наставник бачив, що з наявним підбором гравців важко виконати завдання

Екс-наставник київського «Динамо» Сергій Ребров, який очолює зараз угорський «Ференцварош», розповів, що вважає правильним своє рішення у 2017 році залишити тренерський місток киян:
«Я не шкодую, що залишив київське «Динамо». Не думаю, що це було неправильним рішенням. Я і раніше багато разів говорив: дуже люблю київське «Динамо», віддав цій команді багато років свого життя, вона у мене в серці. І, звичайно, знаю як вимоги динамівських уболівальників, так і вимоги, що пред'являються до результатів команди. А на той момент я не бачив, що з наявним підбором гравців можна задовольнити ці вимоги, що ми готові боротися за чемпіонство, що ми готові боротися за вихід в груповий етап Ліги чемпіонів. І за минулий з тих пір час цю думку я не змінив.
Після останніх змін з Олександром Хацкевичем поки не спілкувалися. Але ми іноді зідзвонювалися протягом його роботи біля керма «Динамо». Звичайно, йому було непросто. Але тут важливо розуміти, про що домовлялися президент клубу і головний тренер перед тим, як вони підписували контракт, які головні цілі декларувалися. Переконаний, що всі вболівальники «Динамо» чекають від команди як реальної боротьби з «Шахтарем» за золоті медалі, так і виходу команди в груповий турнір Ліги чемпіонів. Але при тому бюджеті, який зараз є, це зробити вкрай складно. Може, й неможливо. Тому потрібно тверезо оцінювати ситуацію з комплектацією команди і не вимагати від головного тренера команди чогось, що відірване від цієї ситуації, відірване від реальності.
Що стосується збірної України, думаю, що така гра радує всіх наших уболівальників. Я і раніше говорив, що в Україні є футболісти, які можуть грати з м'ячем, які можуть грамотно діяти позиційно. Дуже радий, що Андрій Шевченко прищепив збірній України саме таку модель гри команди, яка і сама по собі приносить радість уболівальникам, і дає результат, якого вони від нашої «синьо-жовтої» дружини чекають. Ми отримали досить відкриту гру з контролем м'яча, розумінням позиційних атак і ролі в них кожного футболіста. А найважливіше в цій ситуації - це те, що на даний момент ми маємо необхідний результат.
Путівка на Євро-2020? Навіщо загадувати? Ми ж говоримо про те, що є зараз. Є гра, і є реальний результат. Андрій Миколайович працює з командою вже не так мало, і зараз можна говорити про результати цієї роботи, роботи його тренерського штабу - її видно. Ми повинні говорити про це, а не починати свої думки з фраз «що буде, якщо», «що буде, якщо не вийдемо». Вважаю, потрібно радіти тому, що ми маємо зараз, радіти тому, що у України є сильна національна команда, готова конкурувати з усіма національними командами Європи. Це дуже важливо».
Сергій Ребров вважає, що потрібно підтримати нового наставника київського «Динамо» Олексія Михайличенка. Українець також розповів про свою адаптацію в угорському «Ференцвароші».
Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі