Друга ліга. Нива Тернопіль йде без втрат і з рекордом на трибунах

Чорноморець-2 і Буковина поки йдуть без очків

У групі «А» в епіцентрі уваги було протистояння в Тернополі, де зустрічалися команди, які ще не втрачали очок, - «Нива» й «Полісся». Для підопічних Василя Малика це був перший цього сезону поєдинок у рідних стінах. Лише в компенсований час «Нива» завдяки влучному пострілу Сергія Кисленка вирвала перемогу, що дозволило їй очолити турнірну таблицю. На матчі в Тернополі були присутні 3600 глядачів. Це поки що рекордний показник для поточного чемпіонату другої ліги.
Викликав інтерес і матч «Діназу» й «Буковини», адже у випадку нічиєї обидві команди могли записати до свого активу перші очки. Але іншої думки були футболісти з Вишгорода, які наприкінці зустрічі таки схилили шальки терезів на свій бік - 3:2.
У групі «Б» стосунки з'ясовували дебютанти професіональних змагань - «ВПК-Агро» й «Альянс», шляхи яких, до речі, перетиналися минулого сезону в аматорській першості України. Тоді за сумою двох чвертьфінальних поєдинків сильнішими виявилися гравці «ВПК-Агро», які невдовзі й зійшли на найвищу сходинку п'єдесталу пошани. Узяли гору вони й цього разу: на 52-й хвилині Антон Шарко завершив влучним ударом одну з численних атак господарів. 1:0.
Неочікувано розгорталися події в Кривому Розі, де фаворит, «Гірник», приймав «Миколаїв-2». Дебют був за гостями, які після ударів Владислава Швеця та Євгена Зарічнюка вели з рахунком 2:0. На 22-й хвилині універсал «Гірника» Ігор Бука відквитав один м'яч, проте відразу після перерви миколаївець Олександр Толгаренко ще раз змусив капітулювати воротаря криворіжців. Підопічним Геннадія Приходька, аби досягти зламу, довелося додати обертів і великими силами йти вперед. І «містяни» не витримали натиску. Господарів не зупинив навіть нереалізований на 69-й хвилині Ігорем Яровим пенальті. Вони продовжували наполегливо атакувати й були винагороджені: Сергій Гвоздевич оформив дубль і врятував «Гірник» від поразки. 3:3. Утім, осічкою «Гірника» відразу скористалися найближчі переслідувачі - «Кристал» і «Енергія», які після чергових перемог наздогнали криворіжців.
4 тур
Група «А»
16.08.2019
«Нива» В - «Верес» - 1:1
«Оболонь-Бровар-2» - «Калуш» - 0:0
«Діназ» - «Буковина» - 3:2
«Нива» Т - «Полісся» - 1:0
«Ужгород» - «Поділля» - 0:0
Турнірна таблиця групи А
Група «Б»
16.08.2019
«Гірник» - «Миколаїв-2» - 3:3
«Таврія Сімферополь» - «Нікополь» - 1:0
«Авангард-2» - «Енергія» - 1:2
«ВПК-Агро» - «Альянс» - 1:0
«Реал Фарма» - «Кристал» - 0:5
Турнірна таблиця групи Б
Віталій Петровський Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін