Олександр ДЕНИСОВ: «Телеканал Футбол не хоче монополії»

Директор телеканалів «Футбол 1/2» - про ситуацію навколо телепулу

Керівник телеканалів «Футбол 1/2» розповів про те, чому в УПЛ немає єдиного телепулу.

«Будь-які політичні інтереси нівелюються, коли питання стоїть про великі гроші. Тобто, «Динамо», граючи в Лізі Європи, заробляє, отримуючи спонсорські гроші від УЄФА і телевізійні гроші від телеканалу «Футбол». І їх це влаштовує. В Українській прем'єр-лізі на сьогоднішній день неможливо заробити гроші зіставні з сумами в Лізі Чемпіонів або в Лізі Європи. Відповідно, як підсумок маємо - маніпуляції, інтриги, розбирання - хто гірший, хто краще і так далі. Через це прем'єр-ліга не може стати продуктом.

Насправді ініціатори створення пулу керуються не канали. Пул - це інтерес в першу чергу самих клубів, їм потрібна централізація. Без неї вони не зможуть збільшувати свої доходи. Але іноді ситуація виглядає так, немов би канал «Футбол» - саме зацікавлена ​​особа в тому, щоб пул відбувся.

Але будь-який тендер на увазі права на показ не одним, а кількома трансляторами. Якщо взяти історію показу Ліги чемпіонів в Україні - то не завжди її показував один мовник, іноді їх було кілька.

Тому, коли намагаються нав'язати думку, що канал «Футбол» хоче монополії, то це не так. Так, ми взяли участь в тендері, як це могли б зробити будь-які інші мовники. Але потім з'ясувалося, що ми опинилися єдиним учасником. Чому не прийшли гравці, скажімо, із закордонного ринку в цей тендер? Напевно, тому, що на сьогоднішній день у нас не регульований платний ринок. Не працюють закони, немає належної протидії піратам», - сказав Денисов.

Раніше керівник управління спортивних проектів 1 + 1 media Cтепан Щербачов заявив, що де-факто немає 2/3 голосів за єдиний пул, тому рішення про придбання телеканалами «Футбол 1/2» прав на показ матчів УПЛ було прийнято незаконно.

Відзначимо, що з цього сезону телеканали «Футбол 1/2» і 1 + 1 media не обмінюється відекартінкой з матчів, які транслюють.

Сергій Циба Джерело: Детектор.Медіа
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 07 травня 2024, 14:11 11

Анастасія у двох сетах переграла Ірину Бару з Румунії

Коментарі