Цинциннаті. Світоліна знову програла Кенін

Як і в Торонто, Еліна поступилася в двох сетах, один з яких закінчився тай-брейком

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) завершила виступи на турнірі серії Прем'єр 5 в Цинциннаті.
У матчі третього кола українка в 2 сетах поступилася Софії Кенін з США (№22 WTA). Тиждень тому Еліна програла американці очний матч в Торонто.
Цинциннаті. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Софія Кенін (США) - 3:6, 6:7(3)
Рівень гри на старті матчу був фантастичний. У Торонто через вітер Кенін не відразу зуміла увійти в поєдинок, але сьогодні вона довго не запрягала. Світоліна також почала активніше, вона розуміла, що відстояти на задній лінії весь матч проти Софії не вийде.
В перших геймах у Еліни було кілька хороших шансів зробити брейк, але Кенін постійно виходила сухою з води, часто її виручали нереальні дроп-шоти. Якщо згадати 7 нереалізований брейкпоінтів українки в другому сеті минулого матчу, то тут додалося ще три.
У четвертому геймі після успішного челенджу Світоліної суддя на вишці Марія Чічак ледь не вкрала у українки очко, але Еліна зуміла відстояти свою правоту. На жаль, вже в наступному геймі у Еліни пропала подача і Кенін успішно скористалася подвійним шансом.
До кінця партії варіантів відновити статус-кво більше не випадало, американська тенісистка грала дуже впевнено, а Еліна нічого не могла протиставити її феноменальній техніці і атакуючій грі.
У другому сеті сценарій повторився: Софія важко, але все-таки захищала свої подачі і в п'ятому геймі знову зробила брейк. Здалося, що після цього трансляцію вже можна вимикати, але Еліні нарешті після серії з 13-ти нереалізованих брейкпоінтів вдалося взяти подачу опонентки.
Після виходу на корт батька Кенін, який є її тренером, американка заграла спокійніше і відразу ж зробила ще один брейк. Подавати на матч вона вийшла чомусь не зовсім впевнено, в найвідповідальніші моменти навіть зробила дві подвійні помилки поспіль, подарувавши шанс українці на позитивний результат. Але коли справа дійшла до тай-брейка, особливих ілюзій ніхто з нас не мав. Так і сталося, шостий поспіль програний тай-брейк і перемога знову за Кенін.
Потрібно сказати, що Еліна зіграла різні матчі, але результат практично аналогічний тому, що був тиждень тому. Навіть якщо подивитися на загальну кількість виграних очок за матч, то у Еліни вона абсолютно однакова (76), у її суперниці сьогодні було на два менше (86 проти 88 в Торонто). Обидві тенісистки додали в активності, хоча покриття в Цинциннаті вважається трохи повільнішим, ніж в Торонто.
Для російської американки це буде перший чвертьфінал даного турніру і вона його повністю заслужила. Світоліна боролася до останнього і в моменти слабкості супротивниці знаходила свої шанси, але протиставити щось повністю зібраній Кенін у неї не виходило. На даний момент рівень її тенісу слабший, з цим потрібно змиритися. Але з хорошим відсотком першої подачі все могло бути інакше.
В 1/4 фіналу Кенін змагатиметься проти Наомі Осаки (№1 WTA).
Нагадаємо, що з наступного тижня Світоліна повернеться до топ-5 світового рейтингу.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі