Андрій ШАХОВ: «Хацкевича допустили і до другого, і до третього іспиту»

Журналіст прокоментував виліт киян з Ліги чемпіонів

«Динамо» в матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів зіграло 3:3 з «Брюгге» і покинуло турнір.

Результат прокоментував відомий журналіст Андрій Шахов.

«Матч з «Брюгге» з тих рідкісних поєдинків, які просто треба пережити. Це той випадок, коли не хочеться рахувати удари і атаки, гострі передачі і помилки. Це був шикарний матч з точки зору інтриги, драматургії, розвитку подій, результативності. На жаль, але це був шикарний матч з жахливим результатом. Що хочеться? В першу чергу, подякувати хлопцям за віддачу, бажання. За гру, нарешті. Вони були молодцями, але, на жаль, того, що вони продемонстрували, і на цей раз не вистачило. Зараз на одному бажанні і морально-вольових, без належної організації гри далеко не заїдеш».

«Динамівці тричі вели в рахунку, але суперник тричі його зрівнював. Очевидно, що влаштовуй киян мінімальна перемога, вони б її добилися, але і при 2:1, і при 3:2 вони змушені були йти ва-банк, тому що перемога з мінімальним рахунком була рівносильна поразці. І тренери, і гравці ризикували, але ризик, на жаль, не вийшов виправданим».

«Насправді у мене більше питань викликала чи не ця заміна, а попередня, коли поле покинув дуже активний і небезпечний, на відміну від першого матчу між цими командами, Вербич. На післяматчевій прес-конференції я задав питання Олександру Хацкевичу з приводу і заміни Вербича, і заміни Шепелєва. Відповідь була такою: «Йому здавалося, що він ще може грати. Але було видно, що він погано біжить. Він потрапив в таку ситуацію, що він вже і вперед не встигав, і ззаду його не було. Може бути, його можна було залишити тільки для гри на атаці. Але їх 77 номер активно підключався при рахунку 2:1. Жерсон був більше готовий. Заміна Шепелєва була спланована заздалегідь. Кого нам було ще міняти? Де Пена був свіжішим, Вітя Циганков додав у другому таймі дуже сильно. Рахунок був не в нашу користь, і нам потрібно було ризикувати, прибирати одного з опорних півзахисників. Так, ми трохи пересунули в середину де Пену, щоб він допомагав обороні. Але ми ризикували. Але цей ризик виявився виправданим».

«Ось тут я з тренером не згоден. Мені все-таки здається, що з заміною Вербича можна було ще трохи почекати, щоб остаточно переконатися, чи пов'язані з втомою його помилки, що передували заміні. І для мене все-таки головним кандидатом на заміну був Жерсон, який, вважаю, виглядав слабше».

«Програло «Динамо» протистояння не вдома при гарячій і активній підтримці глядачів, які заповнили дозволену частину НСК «Олімпійський»(через неналежну поведінку вболівальників у матчі з «Олімпіакосом» УЄФА закрив 22 сектора). Програло воно в першому матчі на виїзді, навіть в першому його таймі, коли після активних 15-ти хвилин раптово зупинилося. Саме в цьому відрізку «Брюгге» і здобув ту перевагу, яка стало вирішальною».

«Третій рік поспіль, і це клубний антирекорд, «Динамо» пролітає повз Лігу чемпіонів, причому з цих команд, які вибили киян, тільки торішній «Аякс» здавався непрохідним варіантом. «Янг Бойз» в 2017-му і «Брюгге» зараз такими зовсім не виглядали. Так що помиляється Олександр Миколайович, коли говорить: «Коли не здаєшся перший іспит, до другого можуть не допустити». Його допустили і до другого, і до третього. Чи допустять до четвертого? - вирішувати президенту клубу. Моя думка незмінна, і не бачу сенсу зайвий раз його повторювати. Результати говорять самі за себе», - вважає Шахов.

Іван Зінченко Джерело: Динамоманія
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі