Дмитро МИХАЙЛЕНКО: «Нічия була б більш закономірною»

Головний тренер СК «Дніпро-1» вважає, що його команда зіграла на максимумі

Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко прокоментував поразку в матчі 3-го туру УПЛ проти чернігівської «Десни» (0:1):
«Дуже прикра поразка після нашої дуже грубої помилки. Гра була важкою, не виходило у нас в атаці, дуже важко створити момент. Те ж стосується і суперника, але вони скористалися нашою помилкою і забили. Після цього вони сіли дуже глибоко, втім ми не змогли створити момент, за винятком штрафного. Не могли навіть вийти на подачу. Можливо, нічия була б більш закономірною, але вийшло так, що програли.
Відсутність Чичикова - це було тренерське тактичне рішення, перестановка. Нам треба було сформувати заявку з урахуванням того, що у нас були хлопці з ушкодженнями. Тому вирішили залишити одного Кобахідзе з флангових гравців атаки. Коркішко - досвідчений гравець, на якого ми розраховуємо. Він не грав довгий час, і нам потрібно, щоб він набирав форму, потрібна його допомога. Він швидкісний гравець, який володіє дриблінгом. Поки він був свіжий, його гру можна оцінити нормально, а в другому таймі він втомився, як, в принципі, і вся команда, і активність знизилася.
У нас були питання і по першим двох стартових турах. Не дуже у нас виходила гра в другому таймі і в кінці першого, з «Олімпіком»; не вийшла атакуюча гра на виїзді з «Зорею». Гра могла скластися в обох турах інакше. Ми багато дозволили супернику в цій грі. Тому нам треба було якось реагувати. Сказати, що нас задовольняла гра, не можна. Так, було таке рішення поставити швидкі фланги, швидкого Супрягу, але вийти в другу зону у нас не виходило, не виходило доставити м'яч на фланг. Суперник дуже легко нейтралізував наші атаки. Можливо, знаючи заздалегідь результат, я щось би і змінив, але на момент, коли визначав склад, все здавалося стабільним.
Треба правильно аналізувати. Мені шкода, що не все виходить. Але два роки тому ми грали в другій лізі. Цей перехід не дається дуже легко. Я хочу, щоб команда домінувала та з'являлися дріблери з ударами. Але, на сьогоднішній день, ситуація така. Думаю, це є максимальним рівнем наших гравців. Згодом вони набудуть досвіду (я говорю про молодь), а більш досвідчені гравці, як той же Папа Гуйє або Коркішко, Кобахідзе наберуть форму. І Папа, і Коркішко приїхали після того, як довгий час не грали. Вони досить пізно до нас приєдналися. Ми розраховуємо на їх зростання і на те, що вони наберуть форму, а молодь буде адаптуватися до темпу Прем'єр-ліги. Сезон не такий вже і тривалий, і нам треба якомога швидше вимагати від них прогресу і зростання. На сьогодні, думаю, це наш максимум. Ми можемо тактично в чому додати, але в очі кидається слабке ведення двобоїв і те, що вони не звикли до швидкості Прем'єр-ліги.
Можемо пообіцяти, що будемо віддаватися кожну гру, що самовідданість буде максимальною. А гарантувати результат, зрозуміло, зараз не можемо. Якщо потрапимо в зону єврокубків, буде прекрасно, якщо ні - така ситуація на сьогодні».
Микола Степанюк Джерело: СК Дніпро-1
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 01:54 9

Українець переміг Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

Коментарі