Динамо – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи зможе Луїш Каштру взяти реванш за поразку в Суперкубку України?

В суботу, 10 серпня, матчем українського класико між «Динамо» і «Шахтарем» відкривається програма третього туру УПЛ. Після двох зіграних турів гранди вітчизняного футболу очолюють турнірну таблицю. Разом з дебютантом ліги ковалівським «Колосом» вони набрали по 6 очок. Не минуло і двох тижнів з часу останнього поєдинку між флагманами, як вболівальників очікує нове захопливе дійство.
«Динамо»
У вівторок кияни зіграли невдалий матч з «Брюгге» (0:1) в третьому кваліфайні Ліги чемпіонів. Гра проти «гірників» буде відбуватись на тлі негативних емоцій, які залишились після матчу. Але найбільше занепокоєння викликає якість гри, яку продемонстрували «біло-сині» проти бельгійців, особливо в першому таймі. Слід пам'ятати, що вже наступного тижня на «Динамо» чекає матч-відповідь, де потрібно вирішувати питання виходу в наступний раунд Ліги чемпіонів. Не менш важливою є і гра проти «Шахтаря», адже керівництво клубу заявило, що в чемпіонаті їх влаштують тільки чемпіонські медалі. Тому обидва поєдинки є певною мірою вирішальними на цьому відрізку сезону.
В нинішньому розіграші Прем'єр-ліги справи у «динамівців» йдуть якнайкраще. Дві гри у Львові проти «Карпат» і ФК «Львів» завершились впевненими перемогами киян. Спочатку «синьо-білі» переграли оновлену команду Олександра Чижевського (2:0), а наступній грі Олександр Хацкевич провів незначну ротацію складу, і кияни без особливих труднощів обіграли «городян» (3:0). Варто відзначити надійну гру киян в обороні, обидва поєдинки вдалось відстояти на нуль.
«Шахтар»
Донецький «Шахтар», який поки що не задіяний в єврокубкових баталіях, мав змогу повноцінно підготуватись до всеукраїнського дербі. В першому турі чемпіонату їхнім суперником були бронзові призери минулої першості - «Олександрія». «Гірники» не без труднощів, але змогли обіграти «олександрійців» (3:1), хоча хід матчу складався невдало для донеччан. Спочатку Марлос не реалізував пенальті, а через кілька хвилин команда Володимира Шарана вже вела у рахунку - відзначився Третьяков. Але завдяки автоголу Бухала «гірники» відігрались, а пізніше Тайсон і Дентіньо розвинули успіх. Наступним суперником «Шахтаря» були львівські «Карпати», але тут беззаперечну перевагу мали донеччани. Лідери «Шахтаря» Марлос, Мораєс та Ісмаїлі відзначились по голу, в підсумку впевнена перемога (3:0).
Історія зустрічей
Як зазначалось вище, останній раз суперники зустрічались 28 липня, під час розіграшу Суперкубка України. В напруженому протистоянні в Одесі перемогли динамівці (2:1), тим самим завоювавши свій перший трофей в сезоні. Загалом, в елітному дивізіоні команди зустрічались між собою 61 раз, тут незначна перевага у «біло-синіх»: 24 перемоги, 17 нічиїх і 20 поразок, різниця м'ячів 77-70.
Варто відзначити, що «Динамо» під керівництвом Олександра Хацкевич досить вдало грає проти «Шахтаря». Хто вийде переможцем в нинішньому класико, чи зможе Луїш Каштру взяти реванш за поразку в Суперкубку України, а, можливо, суперники збережуть паритет? Про це дізнаємось в суботу, 10 серпня.
Орієнтовні склади:
«Динамо»: Бойко - Миколенко, Кадар, Бурда, Кендзьора, Сидорчук, Буяльський, Гармаш, Вербіч, Родрігес, Соль
«Шахтар»: Пятов - Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, А.Патрік, Марлос, Тайсон, Тете, Мораєс.

10 серпня, субота

«Динамо» - «Шахтар»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Прогноз Sport.ua - 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 17:51 15

Також перевірку пройшли тренер та директор клубу

Коментарі