ХАЦКЕВИЧ: «Найпрекрасніше в футболі – це рахунок на табло»

Наставник «Динамо» зазначив, що його хлопці зіграли на морально-вольових якостях

Головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич на прес-конференції розповів про свої враження від перемоги в Суперкубку України над донецьким «Шахтарем» (2:1):
«Початок як першого тайму, так і другого був за «Шахтарем». В якійсь мірі ми неправильно розташовувалися. Але ми не могли планувати повністю контролювати м'яч: наше нинішнє функціональний стан поки не дозволяє нам володіти м'ячем так, як ми цього хочемо. Тим більше, в матчі з «Шахтарем» - у цієї команди більш технічні, більш швидкі футболісти, і це забезпечує «гірникам» швидший перехід від оборони до атаки. Крім того, ми самі собі створили перший момент, коли Миколенко віддав поперечну передачу, але, в підсумку, прекрасно зіграв Бойко.
Що стосується другого тайму, то скажу так: найпрекрасніше в футболі - це рахунок на табло. Ми проявили терпіння. Хлопцям так і сказав перед матчем: ми - володарі Суперкубка, і ми не маємо права віддавати те, що маємо. Тому в другому таймі хлопці дістали з себе характер, зіграли на морально-вольових якостях. Так, нам багато над чим треба працювати, але, в той же час, у нас є потенціал в плані посилення в атакуючій лінії - повернулися в стрій і скоро нам допоможуть Соль, Циганков. А є ще Русин, хоч у нього зараз невеликі проблеми зі здоров'ям.
До слова, сьогодні ми ризикували, випускаючи Вербича та Кадара - у них теж були певні проблеми зі здоров'ям. Однак нам треба якомога швидше через ігри набирати ігрові кондиції, покращувати взаєморозуміння на полі. У нас важкий графік. Ну а Вербич в першому таймі був найкращим в нашому складі - він і в обороні допомагав, і захисні порядки суперника напружував. Так, «Шахтар» більше володів м'ячем, але ми краще розпорядилися своїми гольовими можливостями. При цьому хотілося б, щоб і арбітр приймав правильні рішення...
У плані контролю м'яча хотілося б більш впевненого виходу з оборони. Крім того, в першому таймі Гармаш трохи неправильно розташовувався на поле. У перерві ми йому дали підказки, і в другому таймі він вже опустився нижче, заповнив простір між лініями. А потім ще й зробив те, що він вміє - увірвався з глибини, і це призвело до голу. Оцінити гру де Пени? У таку гру важко увійти. Але де Пена віддав гольову передачу, так що він зробив внесок в нашу перемогу».
Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 10 травня 2024, 17:49 0

Скотт здивований фізичною формою Ф'юрі

Коментарі