Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Вперше не стежила за рейтингом і не відволікалася»

Українська тенісистка розповіла про свій прогрес

Українська тенісистка Катаріна Завацька виграла два поспіль турніру ITF і за підсумками останнього рейтингу WTA піднялася відразу на 63 позиції, досягнувши рекордного для себе 133-го місця.

- У Франції ти обіграла відразу двох тенісисток з топ-100, хоча до цього в кар'єрі у тебе була всього одна така перемога. Що допомогло в цих матчах і які зустрічі за ці два тижні вважаєш найуспішнішими в плані своєї гри?
- Так, це здорово, що я змогла ось так от поспіль вигравати матчі, не заглядаючи в рейтинг суперниці! Після 25-тисячника в Італії, який я виграла, я відчула в собі якийсь інший стан, не такий, як завжди, хоч я і обігрувала не супергравців, але все ж я добре зробила свою роботу, вигравши кожен матч, і потрібно сказати, вони були нелегкими, і також у мене був дуже непростий період!

На 25-ке в першому колі я програвала 3:6 1:3, 0:40 і говорила собі: "Ну все, після цього матчу я не буду нічого грати, не буду тренуватися, просто поїду додому на місяць і не буду думати про теніс". Я була дуже роздратована всім, але інша частина мене завжди бореться до кінця. Не знаю, що сталося, але все перевернулося і я почала боротися і вірити, що у мене все ж є шанси виграти.

Найуспішнішим матчем, я думаю, був поєдинок з Менді Мінеллой в Контрексевіле. Я дуже здорово грала в той день, була дуже спокійною і розсудливою, приймала правильні рішення на корті з початку зустрічі і до кінця. Інші матчі не були такими вже супер, вже тіло було затиснуте дуже фізично і було важко грати розслаблено і хльостко, тому доводилося більше бігати, так як дівчатка атакували, але я рада, що у вирішальні моменти я не панікувала і могла здорово відіграти розіграш.

- Через тиждень у тебе за планом ґрунтовий турнір WTA в Палермо. Будеш грати або візьмеш паузу для відпочинку?
- Зараз у мене буде два дні відпочинку. У ці два дні звичайно ж будуть входити масажі і фізіо вправи, але ніяких тенісних і фізичних тренувань. Почну тільки в середу потихеньку, в четвер полечу в Палермо і в суботу буду грати свій останній турнір на ґрунті в сезоні. Буде здорово зіграти там і подивитися, як я зможу справлятися зі своїми подальшими матчами. Зараз я точно знаю, що на вірному шляху і результат буде приходити рано чи пізно. Якщо ти працюєш і правильно мислиш, то заслуговуєш перемагати.

- У новому рейтингу ти піднімешся на 133-е місце. Це твій новий рекорд. Які плани на другу частину сезону? Є вже приблизний календар турнірів, адже зараз ти зможеш більше потрапляти на турніри WTA?
- Перший раз за весь час я не стежила за рейтингом і не вивчала, який я можу стати, якщо виграю, і це мене не відволікало і не додавало зайвого тиску.

Планів точних поки немає. Потрібно буде подивитися на які турніри зможу потрапляти. Безумовно, зараз буде простіше щось планувати, так як є можливість впевненіше потрапляти на турніри WTA. В першу чергу будемо відштовхуватися від того, як я зіграю в Палермо. Спочатку план був такий: 1 серпня полетіти в Америку і зіграти два 60-тисячника на харді, щоб таким чином добре підготується до US Open. Потім я вже планувала не повертатися на грунт, а грати на харді десь в Китаї чи Японії - цього ще точно це не вирішила. Але на цьому тижні буду вже дивитися можливий графік після US Open.

Іван Зінченко Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 17 травня 2024, 07:00 1

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі