Вімблдон. Ястремська вийшла в третій раунд

Третя ракетка України обіграла Софію Кенін в трьохсетовому матчі

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№35 WTA) продовжує виступи в одиночному розряді Вімблдону.
У матчі другого раунду 19-річна українка обіграла 20-річну американку Софію Кенін (№28 WTA).
Вімблдон. Друге коло
Даяна Ястремська (Україна) - Софія Кенін (США) - 7:5, 4:6, 6:3
Матч Ястремської істотно відрізнявся від поєдинку Світоліної. На цей раз вже українка брала в свої руки ініціативу і намагалася якомога швидше завершити розіграш. Тактика була зрозуміла, затягувати проти Кенін сенсу не було, інакше американка отримала б солідну перевагу.
Сьогодні Даяна добре подавала в першому сеті, в середньому швидкість подачі була на 10км/год більше, ніж у суперниці. Відсоток першої становила 68%, що для Даяни є фантастичним результатом. З плином часу показник падав, через це виникали проблеми, але з ними все-таки вдалося впоратися.
У стартовій партії Кенін грала в звичному для себе стилі: надійно, без спадів, але і без якоїсь гостроти. Ястремська навпаки нагнітала і додавала майже з кожним геймом. Американка двічі вела з брейком, але з рахунку 2:4 українка забрала 5 з 6 геймів і завершила партію перемогою.
У другому сеті гра практично не змінилася, але в найвідповідальніші моменти Даяні не вдавалося вигравати важливі очки. Можливо, далися взнаки нерви, але грати від цього вона гірше не стала. Кенін лише раз віддала подачу і зрівняла рахунок за партіями.
Перед заключним сетом було невелике побоювання, адже останнім часом Ястремська не дуже добре проводила фінальні моменти матчів. І в перших двох геймах на своїй подачі довелося похвилюватися. На щастя, Даяна відіграла чотири брейкпоінти, після чого вже моральна перевага була на її боці. У Софії після цього відверто мало що виходило, матч йшов до перемоги українки. У восьмому геймі вона зробила єдиний брейк в партії і легко подала на матч.
Відмінна перемога Ястремської проти дуже серйозної суперниці. Далі Голубич (№81 WTA), яка вже встигла обіграти Свьонтек і Путінцеву, далеко не найкращих тенісисток на траві, але все ж. Але ж могла грати і проти Осаки. Ястремська буде фавориткою, але потрібно добре налаштуватися. Обидві тенісистки вперше зіграють в третьому раунді.
Нагадаємо, в цьому році Даяна дебютувала в основній сітці Вімблдону.
Раніше до третього кола вийшла Еліна Світоліна.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 15:05 12

Команда Коваля ризикує опинитись у неприємному становищі перед останнім туром

Коментарі