Бельтран зустрінеться з Коммі, а переможець виходить на Ломаченка

Лев Кравців анонсує бій, який потрібно подивитися навіть особистим фанатам Василя Ломаченка

28 червня в США класний бокс - Реймунд Бельтран боксуватиме проти Річарда Коммі. Навіть якщо ти дивишся тільки поєдинки українських боксерів, подивитися цей бій варто, адже переможець вийде на Василя Ломаченка.

Що це за бійці?

Раймундо Бельтран - колишній чемпіон світу в легкій вазі за версією WBO і просто крутий мужик. Знаєте, ось ці історії, коли боксер завойовує пояс для дочки. Коли в рингу нещадно рубиться з опонентом, а в житті він простий мужик, який живе для своєї сім'ї. Ось це все - про Бельтрана.

Поясом WBO Раймундо володів недовго. У лютому 2018 року він завоював титул у яскравій бійці проти Паулу Мозеса, а вже до кінця року довелося титул віддавати - Хосе Педраса виявився краще, як боксер, перемігши Бельтрана за очками. Після того бою Педраса віддав пояс Ломаченку в дуже напруженому для обох поєдинку, а Бельтран нокаутував до цього непереможного японця і знову вийде в титульному бою.

Річард Коммі - ганський легкоатлет-нокаутер. Він весь час був десь поруч з топ-рівнем і все ніяк не міг до нього дістатися. У лютому 2019-го Річард вийшов на поєдинок проти росіянина Чаніева і очікувано переміг. Іса не створив Річарду ніяких проблем, але нокаутувавши суперника в другому раунді, ганець зламав руку.

Проблема полягала не тільки в травмі, а й в тому, що поєдинок проходив за титул IBF, якого не вистачає в колекції Ломаченка і українець підписав і з Чаніевим, і з Коммі попередні контракти на бій. Тепер же об'єднання поясів стало неможливим.

Чемпіон проти колишнього чемпіона. Хто ж переможе?

Поєдинок очікується жаркий. Обидва бійці зовсім не майстри оборони, але як не крути, у всіх компонентах саме нинішній чемпіон виглядає краще.

Коммі потужніший. Причому, не тільки Бельтрана, але і більшості легковаговиків. Ось саме з ним бій Теофімо Лопеса було б цікаво подивитися, тому що поки, задираючий Ломаченка Лопес, б'є лише малюків. Річард вищий суперника всього на два сантиметри, але різниця в розмаху рук більше, ніж відчутна -10 сантиметрів.

Удар Річарда, однозначно, сильніший. Він завершив 25 боїв достроково з 28, в той час, як Бельтран виграв 36 поєдинків і лише 22 його суперника не дочекалися гонга. Різниця принципова. Як і в поразках. У той час, як претендент програвав вісім разів, чемпіон - два. При цьому, Коммі - жодного разу достроково, а ось Раймундо не почув фінальний гонг двічі.

Проте Бельтран точно буде пробувати нав'язати свою гру: ближня дистанція і багато ударів. Працювати здалеку для нього не вигідно, адже дістати такого довгорукого опонента буде непросто. Якщо вийде пройти обстріл важкими ударами - буде інтрига і цікаво. Ні - значить, буде яскравий нокаут. Коммі, в основному, вирубає красиво.

Причому тут Ломаченко?

Василь Ломаченко чесно розповів про свою мету - стати абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі. Так, тут йому не комфортно, але саме тут вже є два пояси і на горизонті третій. Вже зібравши тут повну колекцію, можна йти туди, де зручно - в попередню категорію і там спробувати провернути це ж ще раз.

Команда Ломи перед поєдинком Коммі і Чаніева зробила дуже розумно, уклавши контракти з обома бійцями. Тоді пояс WBC числився за Майкі Гарсією, який все ніяк не міг визначиться з ваговою категорією і попереду маячив лише IBF, який розігрували ці двоє.

Травма Коммі сплутала всі карти. Поки той лікувався, Майкі залишив пояс WBC і рада асоціації вирішила дати можливість українцю поборотися за їх пояс. Василь розумів, що, зробивши вибір в сторону одного з поясів, переговори по поєдинку за наступний можуть розтягнуться на декілька років. Але потім з'явився суперник - Люк Кемпбелл і відкрилася перспектива побитися там, де Ломаченко давно хотів - в Англії.

Коммі не став відмовлятися від бою з українцем, сказавши, що хоче отримати розкачку після травми і до зими буде готовий. Бельтран - хороший варіант. Він зовсім не схожий на Василя, як і всі, але може влаштувати гарне випробування.

Таким чином, якщо все складеться, і Вася переможе Кемпбелла, завоювавши титул WBC, далі на черзі буде стояти саме Річард Коммі. Ну, або Раймундо Бельтран, яка різниця, правильно?

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 12

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі