Андрій ШЕВЧЕНКО: Зозуля? Викликаємо тих, хто підходить під гру команди

Тренер збірної України поділився очікуваннями від матчу відбору на Євро-2020 проти Люксембугу

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції розповів про підготовку до поєдинку відбору на Євро-2020 проти національної команди Люксембургу.
- Наскільки вдалося відновити футболістів до завтрашнього матчу? Чи буде ротація?
- Процес відновлення проходить спокійно, після сьогоднішнього тренування будемо розуміти поточний стан гравців. На жаль, не було можливості тренуватися раніше. Рішення будемо приймати тільки після тренування. На даний момент є проблеми у Бєсєдіна і Бутка.
- Чого не вистачило Роману Зозулі, щоб потрапити в заявку?
- У нас велика кількість гравців, за якими ми спостерігаємо, він входить в цю групу. Я виходжу з інтересів національної збірної, ми приймаємо рішення, які гравці кращі і які підходять під гру команди. Питань до нього немає, він проводить відмінний сезон, удачі йому в стикових іграх. Повторююсь, ми за ним спостерігаємо. Але на даний момент викликаємо тільки тих гравців, які підходять під гру команди.
- Який головний висновок після першої гри з Люксембургом?
- Це було підтвердженням того, що ця команда заслуговує на увагу. Вони зробили великі кроки за останні кілька років. Наші гравці вже знають цю команду, а також мають велику мотивацію. Дуже важлива буде перемога, ця гра може бути навіть важча, ніж з сербами. Люксембург вміє добре оборонятися і грати на контратаках.
- Чи вдалося вже забути матч із сербами?
- Забувати його не треба, але потрібно перебудуватися. На нас чекає наступна складна гра. Хіба може бути більша мотивація, ніж вихід на чемпіонат Європи? Нам потрібно залишити гарне враження у Львові після гри з сербами. Поєдинок з Люксембургом буде непростим, завтра буде важлива тільки перемога.
- Як здоров'я у Тараса Степаненка, якого вимушено замінили в матчі з сербами?
- Все нормально. Він тренується і буде готовий.
- Питання по так званій «справі Мораеса». Президент федерації футболу Люксембургу обіцяє йти до кінця. Як ця ситуація впливає на команду?
- Ми будемо грати за весь український футбол. Хоч Мораес і травмований, для нас це принциповий матч. Будемо грати за свою країну.
- Які шанси у Шведа зіграти в завтрашньому матчі?
- Мар'ян провів два тижні, є зрушення в кращу сторону. Він поміняв клуб, має серйозну мотивацію. Я вважаю, що він рухається в правильному напрямку.
Володимир КЛЕПАЧ зі Львова
Поєдинок відбору на Євро-2020 Україна - Люксембург відбудеться на стадіоні «Арена Львів» у понеділок, 10-го червня, о 21:45.
Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 01:21 7

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі