Андрій ШЕВЧЕНКО: «Нам бракуватиме Ярмоленка і Марлоса»

Головний тренер збірної України - про підготовку до матчів відбору до Євро-2020

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про підготовку до матчів відбору до Євро-2020 проти Сербії та Люксембургу.
- Наскільки готові гравці до майбутніх матчів? Чи є серед них травмовані?
- Всі гравці готові. Ярмоленко залишився з нами, але він не зіграє, він як група підтримки, трохи бере участь в тренувальному процесі. У Марлоса теж є певна програма, подивимося на нього 3-4 дні.
- Чому вирішили залишити в молодіжній збірній Луніна?
- Молодіжна команда добре зіграла. Моє рішення було залишити його в збірній. Йому потрібна ігрова практика. Це важливий гравець для молодіжної команди. Але він повернеться відразу після гри. Це максимум, який ми могли зробити.
- Яка ігрова форма футболістів збірної?
- Частина гравців закінчила трохи раніше. Ми спеціально зібрали команду раніше. З «Дніпром-1» була товариська гра. Хлопці з нею добре впоралися. Робота гравців нас задовольняє. У всіх однаковий стан.
- Як уникнути недооцінки суперника, як було в матчі з Люксембургом?
- Для мене Люксембург - не андердог. Це не гранд, але вони вміють доставити труднощі, ми це на собі відчули. Недооцінки у хлопців не було. Була б недооцінка, ми б не виграли.
Ми розуміємо, що в кінці сезону гравці втомилися, втомилися психологічно. Але всі приїхали в гарному настрої, всі мотивовані. Нам бракуватиме Ярмоленка і Марлоса, інші добре працюють.
- Які очікування від поєдинку зі збірною Сербії?
- У сербів хороша команда, багато талановитих гравців. Вони сильні індивідуально. Ми добре їх вивчили. У нас є план на гру. Якщо ми його виконаємо, будемо чекати позитивного результату для нас.
- Чому в збірній залишився Ярмоленко?
- Ярмоленко залишився тут, щоб допомогти команді. Він не займає нічиє місце. Він разом з нами, його присутність дуже важлива, він психологічно впливає на команду.
- Які фізичні кондиції Ярмоленко? І яка роль Паньківа?
- Оцінювати можливості Андрія сьогодні неправильно, він не готується до двох прийдешнім ігор. У нього є прогрес у відновленні. У нього легка робота, йому не можна перевантажуватися.
Паньків перший раз потрапив до збірної. Але у мене таке відчуття, що у нас він був весь час. Він заслужив цей виклик.
- Які враження від фіналу ЛЧ і від європейського сезону?
- Фінал вийшов дуже хорошим. Не чекав такого швидкого розвитку подій. Швидкий пенальті ... «Тоттенхем» не скористався своїми шансами, а «Ліверпуль» зміг довести матч до перемоги. У обох команд дуже хороша гра в обороні. Перший фінал, який закінчився без жовтих карток. Тенденція футболу - грати чисто, займати правильну позицію, краще читати гру, - сказав Шевченко.
Збірна України зіграє проти Сербії 7-го червня, а з Люксембургом 10-го червня. Обидва матчі пройдуть у Львові. Команда Андрія Шевченка за підсумками двох стартових матчів відбору набрала 4 очки і займає в групі 1-е місце.
Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 16:34 0

Матч 36-го туру АПЛ закінчився з рахунком 3:0 на користь канонірів

Коментарі