Даяна ЯСТРЕМСЬКА: «Зараз важко сказати, що сталося»

Українська тенісистка – про поразку в першому колі Ролан Гаррос

Українська тенісистка Даяна Ястремська прокоментувала поразку в першому колі Ролан Гаррос від Карли Суарес-Наварро.
«Напевно, мені трохи не вистачило емоцій. Тому що перед цим у мене був важкий турнір в Страсбурзі, але це досвід. Я ж не знала, що виграю турнір в Страсбурзі і потім поїду в Париж, що у мене буде один день, щоб відновитися. Тим більше, граю я з іспанкою, вона непроста, мені з нею не дуже легко грати. Начебто відчувала, що є сили, але коли вийшла на корт, то в середині другого сету відчула, що я трохи спустошена. Думаю, якщо б у мене було трохи більше емоцій, то і третій сет виглядав би зовсім по-іншому.
Зараз важко сказати, що сталося. У кінцівці другого сету я відчувала себе впевнено, що у мене є наступна можливість (зробити брейк). Десь мені не вистачило трохи концентрації, десь трохи відволіклася, десь може наперед подумала...
З приводу виклику на корт фізіо, то у мене носок був в крові через мозоль, я відчувала, що щось не те з ногою. Мені було боляче наступати на палець. Мені здається, що найважливішу роль зіграло те, що я втомилася емоційно. У Страсбурзі мені вистачило емоцій, а тут вже було по-іншому. Може з боку виглядало, що я бодрячок, але це було не так. За рахунку 6-5 у мене порвалася ракетка, ніякий прийом у мене з новою ракеткою не летів. До цього я грала ще тією ракеткою, яку натягнули в Страсбурзі. На тай-брейк я брала ракетку, яку натягнула сьогодні, відчуття були інші. І вона, звичайно, додала на тай-брейку, а я - ні.
У першому сеті я повністю контролювала гру, я робила, що хотіла на корті, це було видно і я це відчувала. У другому сеті трохи на прийомі я стала не те що б сумніватися, але мені було некомфортно, піднявся трохи вітер і від цього було незручно. Я продовжила стабільно брати подачу, на подачі мені вітер не заважав. Але це досвід, наступного разу буду знати, що треба продовжувати концентруватися. Їй теж треба віддати належне, вона продовжувала грати і шукати варіанти на своїй подачі. Якби вона якось послабила її, тоді у мене б теж були якісь шанси. Мені здається, в нашому матчі в Австралії я грала гірше, ніж сьогодні, але там вона косі м'ячі не діставала, а тут на грунті вона могла під'їхати до них.
Коли я перемогла в Страсбурзі, то після матчу у мене взагалі емоцій не було. Батьки запитували, чи трапилося у мене щось, чому я засмучена. У Люксембурзі після Гонконгу у мене відразу спаду не було. Мені здається, що потрібен ще час, щоб зрозуміти, як з цим справлятися, як контролювати своє тіло, щоб продовжувати показувати такий же рівень.
Після виступу в парі я буду готуватися до сезону на траві. У планах Ноттінгем, Бірмінгем і потім Вімблдон. Буду намагатися потрапити в посів. Думки про підготовку я вже прокрутила в голові. Але настрій на пару на Ролан Гаррос теж є, все-таки це Шолом. Ми з Анастасією Потаповою хотіли зіграти в парі ще в минулому році, але нам не вистачало рейтингу. Ми домовилися зіграти на Ролан Гарросі і на Вімблдоні, а з приводу наступного Шолома вже будемо дивитися», - сказала Ястремська.
Денис Шаховець Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:48 2

Ветерани «Челсі» та «Атлетика», легенда «Боруссії», зірка «Мілана» та ще один із «ПСЖ»

Коментарі