Шахтар - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У «Маріуполя» з'явився шанс вперше перемогти «Шахтар» в офіційному матчі

«Шахтар» і «Маріуполь» зіграли в Прем'єр-Лізі і Кубку України 46 матчів і в жодному з них (!) футболісти з берега Азовського моря не змогли досягти перемоги. Ось і в нинішньому сезоні суперники провели три поєдинки, в яких вигравали тільки гірники - в 7-му турі 1 вересня у Харкові 2:0 (голи забили Жуніор Мораес, Дава - автогол), в 18-му турі 7 грудня в Маріуполі 3:0 (відзначилися Тарас Степаненко, Жуніор Мораес, Марлос) і знову у Маріуполі в 26-му турі 28 квітня 1:0 (переможний м'яч на рахунку Веллінгтона Нема). В останній грі, до речі, гравці «Шахтаря» Жуніор Мораес і Алан Патрік не реалізували два пенальті.
І ось нова зустріч, але вже зовсім з іншим підтекстом. Якщо в попередніх іграх підопічним Паулу Фонсека було дуже важливо не втратити очки в заочній боротьбі з «Динамо» за перше місце, то тепер, після того, як «Шахтар» вже отримав золоті медалі, а футболісти і вболівальники відсвяткували чемпіонство, потанцювавши під пісні Гайтани, Маruv і Ольги Полякової, такої мотивації вже немає.
Більш того, вже точно не зіграють в майбутньому матчі Тайсон, Ісмаїлі і Веллінгтон Нем, які вже вирушили у відпустку до себе в Бразилію, плюс травмований Марлос і дискваліфікований Давід Хочолава. Та й ще деяким іншим гравцям основного складу тренерський штаб гірників, найімовірніше, надасть можливість відпочити.
Інша справа «Маріуполь». У нього, як раз, зараз мотивація є і, перш за все, вона полягає в тому, щоб випередити «Зорю» в боротьбі за четверте місце. Тому перед очним протистоянням з луганськими футболістами, яке відбудеться в останньому турі у Маріуполі, підопічним Олександра Бабича було б непогано випереджати суперниками за набраними очками або хоча б мати з ним рівновагу.
До речі, в попередніх чотирьох турах чемпіонату країни маріупольці виглядали непогано і, якщо не брати до уваги поразку від «Динамо», зуміли поповнити свій очковий багаж, досягнув двох перемог і зігравши один матч внічию. Двічі в цих іграх відзначався Олександр Піхальонок, по одному разу забивали голи Руслан Фомін, Олександр Зубков та Валерій Федорчук.
Матч у Харкові буде судити молодий 31-річний арбітр Андрій Коваленко з Полтави, для якого це буде дебютний матч в Прем'єр-Лізі. І дуже хотілося б побажати йому успішної роботи і не зробити грубих помилок.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Орієнтовні склади:
«Шахтар»: Олексій Шевченко, Сергій Болбат, Сергій Кривцов, Іван Ордець, Микола Матвієнко, Максим Малишев, Маркос Антоніо, Манор Соломон, Фернандо, Тете, Кайоде
«Маріуполь»: Рустам Худжамов, Сергій Горбунов, Сергій Чоботенко, Дава, Павло Полегенько, Ігор Тищенко, Данило Ігнатенко, Валерій Федорчук, Дмитро Мішньов, Ілля Путря, Руслан Фомін

26 травня, неділя

«Шахтар» - «Маріуполь»
Харків. ОСК «Металіст». 19.30
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua - 2:2
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 травня 2024, 00:19 9

Українському нападнику підкорилось неймовірне досягнення

Коментарі