Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи зіпсують динамівці чемпіонський концерт «гірників»?

Остання в нинішньому сезоні, вже шоста за рахунком, очна зустріч двох основних фаворитів українського футболу не матиме жодної турнірної мотивації. «Шахтар» в попередньому турі завчасно оформив черговий чемпіонський титул, на друге місце «Динамо» теж ніхто не зможе посягнути. Так що поєдинок, в принципі, може перетворитися в таке собі «тренування з підвищеною відповідальністю». Тільки ось таке навряд чи станеться. Аж надто багато принциповості у відносинах між двома заклятими друзями, та й незавершені справи у них в нинішньому сезоні ще є. Так що, швидше за все, ми знову побачимо справжнє українське класико.

«Шахтарю», який може собі дозволити зіграти не в повну силу, адже чемпіонство вже нікуди від нього не дінеться, грати в півноги немає резону. З тієї простої причини, що в цей день в Харкові, окрім самого матчу, буде ще кілька заходів, покликаних вселити гордість уболівальникам в їх улюблену команду. Буде організований Shakhtar Fan Fest з усілякими діджеями і солодощами. А на закуску - тобто після матчу - нагородження чемпіонів золотими медалями. І святковий концерт за участю цих самих чемпіонів, а ще й Полякової, Гайтани та Марув. Буде якось не по феншую, якщо в проміжках між цими святами «гірники» зіллють гру своєму головному конкуренту, який в такому випадку не забуде гучно крикнути, що, мовляв, «цар не справжній».

Говорити про «Динамо» з тієї точки зору, що команда може вийти на поле відбувати номер, з самого початку не представляється можливим. «Біло-сині» по-любому не упустять можливості зіпсувати свято своєму принциповому супернику. Можна не сумніватися, що кияни на цей матч вийдуть надмотивованими. Крім усього іншого, їм потрібно буде доводити свою спроможність і перед головним тренером. Хто б ним не став.

Подейкують, що після харківської зустрічі остаточно проясниться майбутнє Олександра Хацкевича: або він залишиться ще на сезон доводити свою спроможність, або йому ненав'язливо вкажуть на двері. Який би з цих варіантів не «вигорів», а чутки наполегливо схиляються до другого, динамівцям потрібно буде красиво грюкнути дверима. І для плюсика в карму, і в рахунок майбутніх перемог.

Також відзначимо, що у «Динамо» точно не зіграє Назарій Русин, який пропускає гру через перебір карток. А у «Шахтаря» під питанням участь Ісмаїлі, який пропустив передігрове тренування.

ТАЙСОН, півзахисник «Шахтаря»:

- Мотивація на «Динамо» виходить зсередини. Це класико і остання гра з киянами в цьому сезоні. Так, ми вже стали чемпіонами, але постараємося вийти на поле з максимальною концентрацією, щоб перемогти. У класико емоції іноді беруть верх над здоровим глуздом. Головне - самим зробити собі свято. Ми дуже багато для цього працювали і посіли перше місце за три тури до кінця. А чи влаштують гравці «Динамо» чемпіонський коридор, залежить від них.

Артем БЕСЄДІН, нападник «Динамо»:

- Дуже важлива гра, треба поставитися відповідально. Поки у них в цьому сезоні є така можливість - запускати відлік «до нової епохи», нехай запускають. Може бути, це така остання можливість у них запустити що-небудь. А ми поки промовчимо, будемо на поле доводити. Я впевнений, що результат буде позитивний.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Патрік, Антоніо, Тайсон, Коваленко, Тете, Мораес

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Сідклей, Сидорчук, де Пена, Шепелев, Циганков, Шапаренко, Бесєдін

22 травня, середа

«Шахтар» - «Динамо»
Харків. ОСК «Металіст». 19:30
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Ярослав Козик (Мукачево).
Прогноз Sport.ua - 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 16:45 0

Дивіться відеоогляд матчу 26-го туру УПЛ

Коментарі