Шахтар - Інгулець. Прогноз і анонс на фінал Кубка України

«Диво, фантастика, казка - можна називати це як завгодно»

Так, має рацію головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко, характеризуючи вихід своїх підопічних у фінал Кубка України: це дійсно можна називати, як завгодно. Навіть неймовірний камбек «Ліверпуля» в півфінальному матчі Ліги чемпіонів проти «Барселони» - безневинні пустощі в порівнянні з попаданням в кубковий фінал маловідомої сільської команди, головним успіхом якої досі було четверте місце в Першій лізі (в минулому році) і перемога в аматорському кубку країни (в 2014 році). Хіба жарт, що команду, яка в професійному футболі бере участь лише четвертий сезон, від попадання в груповий турнір Ліги Європи відділяє всього лише один матч.

Так, цей матч - найскладніший в недовгій історії «Інгульця»: проти чинного чемпіона і володаря Кубка. І за всіма статтями, розкладами і прогнозами «Шахтар» повинен перемагати. Але як ми всі переконувалися неодноразово, особливо в єврокубкових поєдинках, у футболі не завжди перемагає майстерність і логіка. Іноді, дуже рідко, верх беруть мотивація, настрій і удача. Якщо ці три компоненти будуть у підопічних Лавриненка в фінальному поєдинку, у них будуть шанси на диво.

Петровська команда в нинішньому сезоні після сенсаційного проходу представників Прем'єр-ліги в чвертьфіналі та півфіналі («Карпати» і «Зорю» відповідно), зробила ставку саме на Кубок України. У чемпіонаті Першої ліги «козаки» виступають не кращим чином. На даний момент «Інгулець» в турнірній таблиці посідає сьоме місце. І передумов його поліпшити практично немає. Зате гіпотетична перемога над «Шахтарем» здатна нівелювати для петрівців всі шорсткості в чемпіонаті. Президент «Інгульця» Олександр Поворознюк вже пообіцяв команді серйозні фінансові бонуси в разі перемоги. А ще «папа» пообіцяв у разі успіху дуже швидкими темпами добудувати новий стадіон для своєї команди. І збожеволіти від щастя. Так що «Інгульцю» в кубковому фіналі є за що боротися.

Є за що боротися і «гірникам». В першу чергу - за престиж. Цілком можливо, що фінансове стимулювання в разі кубкової перемоги передбачено і у «гірників», однак, бачиться, в даному випадку у них інша мотивація. Якщо «Шахтар» раптом програє «Інгульцю», від цього «клейма» і команда, і клуб відмиватимуться довго і нудно. Тому донеччани напевно будуть намагатися зробити все від них залежне, щоб перемогла закономірність, а не сенсація.

Безумовно, на користь команди Фонсеки - неймовірний кубковий досвід, майстерність і відмінна форма. Донеччани не програють в матчах внутрішнього календаря з серпня минулого року, і лише в 28 турі чемпіонату перервалася їх «суха» рекордна серія. До того ж, «гірники», як і їх тренер, дуже хочуть зробити третій золотий дубль поспіль (чемпіонство в нинішньому сезоні від них вже нікуди не дінеться). І вони, в принципі, дуже близькі до цього.

Паулу ФОНСЕКА, головний тренер «Шахтаря»:

- Мало хто вірив в те, що «Зорі» не буде в фіналі. Що стосується «Інгульця», то в грі з луганчанами я побачив дуже солідну команду, яка боролася. Це ще раз довело, що до матчу переможця немає. Поважаємо «Інгулець». Попереду фінал, і ми зобов'язані налаштовуватися на поєдинок, де противник зробить все заради перемоги.

Сергій ЛАВРИНЕНКО, головний тренер «Інгульця»:

- Потрібно бути чесним перш за все з самим собою. Як би ми не ставилися до кубку, але стрибнути вище голови буде дуже важко. Ми повинні тверезо оцінювати рівень сьомої команди першої ліги і 12-разового володаря трофея. Це як відстань між двома планетами. Складно порівнювати представника селища міського типу Петрове з населенням в сім тисяч чоловік і «Шахтар». Весь наш район помістився б на стадіоні гірників в одному секторі. Але це ні в якому разі не говорить про те, що ми заздалегідь здамося на милість багаторазового чемпіона країни.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Болбат, Хочолава, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрик, Тайсон, Коваленко В., Тете, Жуніор Мораес.

«Інгулець»: Ситников, Запорожець, Клименко, Мішуренко, Коваленко І., Писко, Кучеренко, Козак, Павлов, Лупашко, Акименко.

15 травня, середа

«Шахтар» - «Інгулець»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 21:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Україна»
ШАХТАР - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua - 3:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 17:55 33

Микола Сираш не виходить на зв'язок тривалий час

Коментарі