Мадрид. Козлова помстилася Плішковій за Ястремську

Українська тенісистка вдруге в кар'єрі здолала теннісітку з топ-5 світового рейтингу

Четверта ракетка України Катерина Козлова (№84 WTA) здобула чергову перемогу на грунтовому турнірі серії Premier Mandatory в Мадриді.
У матчі другого кола основної сітки 25-річна українка в трьох фантастичних сетах здолала екс-першу ракетку світу Кароліну Плішкову (№5 WTA), яка вибила з турніру Даяну Ястремську.
Мадрид. Друге коло
Катерина Козлова (Україна) - Кароліна Плішкова (Чехія) - 7:5, 2:6, 6:4
З першого ж сету Катя показала теніс найвищого рівня. План на гру був зрозумілий: глибокі прийоми, активна гра і вимотування суперниці зміною ритму. І найголовніше, що це виходило на протязі всього матчу. Навіть в програному другому сеті Козлова не виглядала слабко, так вже вийшло, що Плішкова може на деякий час включити «God Mode» і виграти сет у будь-якої супротивниці. Але грамотна гра в перших партіях зробила результат в третьому сеті, коли через втому Плішкова вже виглядала слабкіше.
Першою ознакою остаточної перемоги став Катін брейк в стартовому сеті. Вона зробила його першою, після чого трохи розпереживалася, віддала 2 гейми під нуль, але все ж повернулася в гру. З рахунку 4:5 вона більше не віддала чешці жодного гейму і заслужено забрала партію.
Про другий сет ми вже згадували, щось подібне показала Кароліна проти Світоліной в тій же другій партії на Підсумковому турнірі-2018. Програвши 2:6 Козлова все одно примудрилася зробити більше віннерсів, ніж невимушених, а статистика за цим показником Плішкової просто космічна.
Фінальна партія була дуже нервовою, але Катя показала себе чудово. Сьогодні у неї практично не було спадів, увесь поєдинок вдалося тримати дуже високий рівень, завдяки чому можна обігравати найкращих тенісисток світу. У п'ятому геймі українка першою зробила брейк, але Плішкова відразу ж відповіла зворотним. Після обміну люб'язностями Катя фантастичною грою заробила подвійний прихований матчбол, але Кароліна двома потужними подачами його відіграла. Далі йшов ще один брейкпоінт, який був реалізований. У найвідповідальніший момент Козлова легко подала на сет, Плішкова до цього моменту вже дуже втомилася і кілька разів вдарила в аут.
Ще раз хочеться повторити, що грала Катерина сьогодні вище всяких похвал. Три дуже впевнено виграних до цього матчі вселяли надію на первну боротьбу, але те, що ми побачили сьогодні, інакше як фантастикою назвати не можна. Браво, з великою часткою ймовірності, це кращий матч Козлової, який нам всім доводилося бачити. З нетерпінням чекаємо наступного матчу!
У наступному раунді Козлова зіграє проти Белінди Бенчіч зі Швейцарії (№18 WTA).
Це друга перемога Каті над тенісисткою з топ-5 світового рейтингу. У минулому році вона в першому колі Ролан Гаррос вибила діючу на той момент чемпіонку турніру Альону Остапенко з Латвії.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:59 0

Артем забив 20-й м'яч у поточному сезоні Ла Ліги

Коментарі