Збірна України завершила чемпіонат світу поразкою від Естонії

Вирішальною стала шайба, яку господарі турніру закинули в овертаймі

У стартовому поєдинку заключного ігрового дня збірна Румунії обіграла Нідерланди. Таким чином, румуни забезпечили собі підвищення в класі, а «помаранчеві» не зуміли зберегти прописку в дивізіоні IB. Зустріч Естонії та України не мала турнірного значення, але обидві команди вийшли на майданчик з наміром на мажорній ноті завершити турнір.

Тренерський штаб Андрія Срюбка виставив на матч всього три ланки і, забігаючи наперед, відзначимо, що це позначилося на ході гри. А почалася вона з активних дій українців, які вже на другій хвилині двічі відправили шайбу в ворота суперників. Спочатку Мережко змусив капітулювати голкіпера естонців Віллема Койтмаа, а потім блискучий прохід зі своєї половини майданчика зробив Лялька. Закинута шайба стала для Віталія шостою на турнірі.

Естонці швидко прийшли в себе, майже відразу зумівши скоротити відставання в рахунку. «Пожежею» на п'ятаку збірної України сповна скористався Петров. Але ще до першої перерви «жовто-синім» вдалося відновити статус-кво. Перше вилучення в матчі завершилося для господарів турніру неприємностями: після кидка Чердака Бабинець підправив шайбу у ворота.

Відмінну можливість збільшити свою перевагу українці не використали в першій половині другого періоду. Суперник збив Німенка при виході один на один з голкіпером, і арбітри призначили булліт. Хокейний пенальті взявся виконувати сам постраждалий, але Койтмаа не дав себе переграти. Це, ймовірно, був переломний момент в поєдинку, адже далі ініціативою почали заволодівати естонці. На останній хвилині другого відрізка гри рахунок до мінімуму скоротив Віртанен, який точним кидком замкнув передачу Ембріха.

Наші хокеїсти помітно втомилися, і це особливо відчувалося в третьому періоді. У його середині результат зрівняв Андрєєв, з близької відстані перегравши Дяченка. У разі «чистої» перемоги естонці могли посісти третє місце. І на останній хвилині основного часу господарі турніру спробували дотиснути збірну України, замінивши голкіпера шостим хокеїстом. Але овертайму уникнути не вдалося. А в додаткову п'ятихвилинку видалення у збірної України відразу завершилося точним кидком Роуби, який поставив крапку в матчі.

Що ж, команда Андрія Срюбка на чемпіонаті світу в Естонії часом демонструвала непоганий рівень хокею, але цього вистачило лише для перемоги над збірною Нідерландів.


Чемпіонат світу. Дивізіон 1В.

Естонія - Україна - 4:3 ОТ (1:3, 1:0, 1:0, 1:0)


Голи: 0:1 Мережко (1:35), 0:2 Лялька (1:55), 1:2 Петров (3:51), 1:3 Бабинець (14:59 - більш.), 2:3 Віртанен (39:24), 3:3 Андрєєв (50:54), 4:3 Роуба (61:22 біл.)

25:28 - Німенко не реалізував буліт (воротар)

Естонія: Койтмаа - Лахесалу, Сорокін, Сибірцев, Аррак, Роуба - Керна, Осіпов, Макров, Петров, Андрєєв - Новіков, Шварогін, Усов, Ембріх, Віртанен - ​​Васьонкін, Паррас, Фурса - Шуміхін, Віранг

Україна: Богдан Дяченко - Ігор Мережко, Пилип Пангєлов-Юлдашев, Віталій Лялька, Андрій Міхнов, Вадим Мазур - Всеволод Толстушко, Денис Петрухно, Володимир Чердак, Микита Буценко, Сергій Бабинець - Володимир Романенко, Андрій Григор'єв, Дмитро Німенко, Тимур Гриценко, Владислав Гаврик

ЕСТОНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання-мінімум

Коментарі