Юрій ЗАПІСОЦЬКИЙ: «УЄФА прийняв рішення по Мораесу за 1,5 години».

Генеральний секретар ФФУ - про справу Мораеса в УЄФА

Сьогодні УЄФА оголосив рішення у справі Мораеса, відхиливши протести федерацій футболу Люксембургу та Португалії, які вважали, що форвард Жуніор Мораес в матчах відбору Євро-2020 грати не міг.

Коментар за підсумками вердикту УЄФА дав генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький.

- Юрій Григорович, чи були у представників української федерації перед засіданням УЕФА побоювання програти «справу Мораеса»?
- Ми були впевнені в своїй позиції, але деякі сумніви також можна було допускати, оскільки є інша сторона, яка подавали протести щодо участі Мораєса в іграх за збірну України. Ми були комфортно впевнені у своїй правоті, адже добре підготувалися до засідання в УЄФА. Ще перед викликом Мораеса до збірної України ми аналізували всі процедури, які були дотримані. Тому, на нашу думку, рішення УЄФА видається цілком логічним.

- Чи були під час засідання в УЄФА питання, до яких ви не були готові?
- Ні. Ми добре підготувалися, тим паче ще до засідання всі сторони подавали свої правові позиції. Був обмін думками, аргументами і переконаннями. Думаю, ми добре підготувалися, і свою позицію довели і якісно обґрунтували.

- Скільки часу знадобилося Комітету із дисциплінарних та етичних питань УЄФА, щоб прийняти рішення?
- Півтори години з урахуванням усіх процедурних моментів.

- Чи дав якісь пояснення в УЄФА сам Мораес?
- Матеріали справи достатньо конфіденційні, тому ми не будемо зараз це коментувати. Поки що про це зарано говорити. Ми прибережемо свої аргументи на випадок апеляції. Зараз є рішення, які ми отримали, і ми їм задоволені.

Іван Зінченко Джерело: Sportarena
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 11:37 28

Рецензія на бій Олександр Усик – Тайсон Фюрі

Коментарі