Збірна України не залишила шансів Нідерландам в матчі чемпіонату світу

Команда Андрія Срюбка здобула важливу перемогу в дивізіоні ІВ

Поразки нашої збірної в матчах проти Японії і Польщі, на жаль, були очікувані. Щоправда, з японцями українці могли розраховувати на більш сприятливий результат, але не склалося. Тепер же команді Андрія Срюбка протистояла збірна Нідерландів, яка є головним аутсайдером в дивізіоні IB.

Тренерський штаб збірної України зробив кілька рокіровок в ланках в порівнянні з попередніми поєдинками. І зі стартових хвилин українці перевели гру в зону суперників. Голкіперу «помаранчевих» Томіславу Хрел'ї доводилося постійно бути в напрузі, відбиваючи кидки по своїх воротах. А його візаві Богдан Дяченко по серйозному вступив в гру лише в середині першого періоду. Відкрити рахунок в матчі «жовто-синім» вдалося не без частки везіння за півхвилини до перерви. Хрел'я відбив шайбу після кидка Міхнова, але хокейний снаряд потрапив в ковзан ден Еделя і опинився у воротах.

У другому періоді українці продовжили володіти перевагою, на високих швидкостях переміщаючись в зоні суперників. В середині другого відрізку гри голландці отримали шанс реалізувати чисельну більшість, коли Микита Коваленко вирушив на лаву штрафників. Через кілька секунд Мережко отримав болючий удар ключкою в обличчя, але арбітри в цьому епізоді не побачили порушення правил. Голландці ж зуміли зрівняти результат: цілі досяг кидок Мейсона (сина головного тренера збірної Нідерландів). Втім, рівність на майданчику спостерігалася недовго. Протягом хвилини українці тричі розписувалися в воротах «помаранчевих», а незабаром Мазур ще більше збільшив перевагу своєї команди.

У третьому періоді гра досить рідко покидала зону збірної Нідерландів. У ворота голландців до кінця зустрічі влетіло ще три шайби, і, що особливо приємно, українці продемонстрували впевнену реалізацію чисельної переваги. Відзначимо хет-трик в сьогоднішньому матчі Віталія Ляльки, який закинув уже п'ять шайб на турнірі.

У четвер збірна України буде протистояти Румунії. Зустріч розпочнеться о 16:30.


Чемпіонат світу. Дивізіон 1В.

Нідерланди - Україна - 1:8


Голи: 0:1. Андрій Міхнов (19:33), 1:1. Мейсон (27:23 - більш.). 1:2. Скрипець (32:40), 1:3. Мережко (32:51), 1:4. Лялька (33:25), 1:5. Мазур (36:00), 1:6 Міхнов (44:34 - більш.), 1:7 Лялька (49:49 - більш.), 1:8 Лялька (58:49 - більш.)

Нідерланди: Хрел'я - Клем, Мейсон, ван дер Воссен, Остервельд, Бісон - Харен, ден Едель, Нордеманн, Боргман - Бур, Кнооп, Сміт, Віллемс, Сікма

Україна: Богдан Дяченко - Ігор Мережко, Філіп Пангелов-Юлдашев, Тимур Гриценко, Владислав Гаврик, Вадим Мазур - Всеволод Толстушко, Денис Петрухно, Віталій Лялька, Дмитро Німенко, Андрій Міхнов - Андрій Григор'єв, Данило Скрипець, Олександр Пересунько, Микита Буценко, Сергій Бабинець - Володимир Романенко, Микита Коваленко, Дмитро Даниленко, Олег Задоєнко, Володимир Чердак - Артур Огаджанян

Кидки: 10 - 48

НІДЕРЛАНДИ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 7

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі