Шахтар в більшості мінімально обіграв Маріуполь

Гості по ходу матчу не реалізували два пенальті

Обидві команди вийшли на цей матч далеко не в оптимальних складах. Господарі поля не змогли задіяти футболістів, орендованих якраз у «Шахтаря» (Олександра Піхальонка, Олександра Зубкова, Андрія Борячука) плюс дискваліфікованого Олексія Бикова і травмованого Валерія Федорчука, а Паулу Фонсека з різних причин не дорахувався в своїх рядах провідних гравців Андрія Пятова, Тараса Степаненко, Тайсона, Марлоса, а також Майкона і Дентіньо. Тому тренерам і азовців, і гірників довелося неабияк поламати голову при визначенні стартових складів.
Як і очікувалося, гості відразу ж заволоділи ініціативою і вже на 2-й хвилині Віктор Коваленко пробив по воротах з дальньої дистанції, але прямо в руки Євгену Гальчук. Маріупольці, в свою чергу, застосували щільний пресинг, який на 10-й хвилині ледь не призвів до результату. Олексій Шевченко, який замінив у гірників на останньому рубежі Андрія Пятова, помилився поблизу своїх воріт, м'яч перехопив Руслан Фомін, який атакував голкіпера, проте йому трохи не вистачило поля, щоб приборкати м'яч і пробити в ціль.
Буквально тут же в атаці у відповідь Жуніор Мараес на швидкості увірвався до штрафного майданчика «Маріуполя», обіграв Даву, але пробив вище воріт. А ще за дві хвилини «Шахтар» повів у рахунку. Сергій Болбат справа виконав точну прострільну передачу в район одинадцятиметрової позначки, де абсолютно один без опіки захисників виявився Веллінгтон Нем. Той пробив у дотик в лівий від себе кут воріт і Євген Гальчук вже не зміг виручити свою команду.
Ще раз Нем пробив по воротах господарів поля на 17-й хвилині, але тепер вже Гальчук зіграв надійно, а на 24-й хвилині після гри рукою у своєму штрафному майданчику Сергія Горбунова арбітр матчу Євген Арановський призначив пенальті. До м'яча підійшов Жуніор Мораес, який, нагадаю, в попередньому турі з «Динамо» не забив 11-ти метровий. І цього разу форвард «Шахтаря» пробив невдало, пославши м'яч повз ворота.
Після цього епізоду гра пішла на зустрічних курсах і небезпечні моменти стали виникати як у одних, так і біля інших воріт. Наприклад, у гостей відмінний удар на 27-й хвилині вийшов у Віктора Коваленко, але м'яч буквально в сантиметрах пролетів повз правого верхнього кута воріт. А за хвилину після подачі з лівого флангу Ігор Тищенко з кута воротарського майданчика чи то бив по воротах, чи то віддавав пас Руслану Фоміну - м'яч пролетів в безпосередній близькості від штанги.
Ближче до кінця тайму гра трохи заспокоїлася і суперники вже не так активно йшли вперед. І тільки на 43-й хвилині у «Шахтар» знову зумів створити гольовий момент, однак Ісмаілі з близької відстані пробив несильно і прямо у воротаря маріупольців.
На початку другого тайму на 49-й хвилині «Шахтар» заробив ще один пенальті. Павло Полегенько збив у штрафному майданчику Жуніора Мораеса, заробивши при цьому ще й червону картку. На цей раз одинадцятиметровий удар вирішив виконати Алан Патрік, однак, вже розбігаючись, загальмував і пробив несильно в правий від себе кут воріт. Євген Гальчук чітко зреагував на м'яч і у стрибку забрав його в руки.
Отримавши чисельну більшість, гості ще більше посилили тиск на ворота «Маріуполя». На 54-й хвилині Жуніор Мораес з вигідної позиції не влучив у ворота. За дві хвилини небезпечно прострілював вздовж лінії воріт Сергій Болбат, але ніхто з партнерів не замкнув цю передачу. А на 59-й хвилині після навісу Жуніора Мораеса головою сильно пробив Веллінгтон Нем, однак потрапив м'ячем у поперечину.
Ще один гольовий момент на 62-й хвилині змарнував Ісмаілі коли вискочивши один на один з Євгеном Гальчуком, не зміг його переграти. За хвилину під час рідкісної контратаки азовців Ілля Путря завдав непоганий удар в дальній верхній кут, але трохи промахнувся. А у відповідь гірники знову вивели на ударну позицію Жуніора Мораеса, однак той у ворота не влучив.
«Шахтар» продовжував атакувати, але вже не так гостро. Що ж стосується «Маріуполя», то його футболісти намагалися організовувати контрвипади, але маючи на одного гравця менше, це у них не дуже виходило.
Ближче до кінця матчу гості знову загострили гру. Так, на 78-й хвилині після передачі Манора Соломона з близької відстані не влучив у ворота Віктор Коваленко. На 83-й хвилині Веллінгтон Нем, вийшовши один на один з голкіпером, чомусь вирішив віддати передачу на Кайоде і захисник встиг вибити м'яч на кутовий. На 86-й хвилині Фернандо з вигідної позиції спрямував м'яч вище воріт, а ще за хвилину із сильним ударом Жуніора Мораеса впорався Євген Гальчук.
І вже на останній хвилині компенсованого часу Тете, який вийшов на заміну, влучив м'ячем у штангу. Ось так, маючи величезну ігрову перевагу і велику кількість моментів, «Шахтар» виграв лише з мінімальною перевагою 1:0 і збільшив (хоча б, до вечора) відрив від «Динамо» до десяти очок.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур
«Маріуполь» - «Шахтар» - 0: 1
Нем (12)
Тищенко (32), Демірі (40), Яворський (54), Вакула (79) - Хочолава (58)
Полегенько (49)
Мораєс на 24 хв. не реалізував пенальті, Патрік на 50-й хвилині не реалізував пенальті
«Маріуполь»: Гальчук, - Полегенько, Дава, Яворський, Горбунов - Мишнєв, - Тищенко, Путря (Литовченко, 68), Вакула (Проданов, 84), Демірі (Білокінь, 63) - Фомін
«Шахтар»: Шевченко - Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, - Маркос Антоніо, Патрік (Фернандо, 63) - Нем (Тете, 92), Коваленко, Соломон (Кайоде, 80) - Мораєс
Арбітр: Євген Арановський
Стадіон ім. В.С. Бойко

МАРІУПОЛЬ-ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі