Мане і Салах принесли перемогу Ліверпулю над Челсі

Мерсисайдці продовжують чемпіонську гонку з «Ман Сіті»

Сьогодні, 14 квітня, в матчі 34-го туру АПЛ «Ліверпуль» приймав «Челсі». Матч завершився з рахунком 2:0 на користь господарів поля.
Для «червоних» гра мала дуже важливе значення, адже ні в якому разі не можна було допустити збільшення відставання від лідера, «Манчестера Сіті». У гостей завдання інше, але не менш складне - відвоювати місце в зоні Ліги чемпіонів у «Тоттенхема», «МЮ» і «Арсеналу».
Перший тайм матчу пройшов без забитих голів. Але футбол був на найвищому рівні. Команди демонстрували солідні швидкості. Тотальною ігровою перевагою володіли господарі поля. Їх атаки були різноманітні і розгорталися широким фронтом. Шанси відзначитися мали Мохаммед Салах і Садіо Мане. Футболісти «Челсі» намагалися огризатися в контратаках, небезпечних ударів завдавали Вілліан і Азар, але до забитих м'ячів справа не дійшла.
Господарям вдалося відкрити рахунок відразу після перерви. Джордан Хендерсон підхопив м'яч у штрафній і «черпаком» віддав ідеальну передачу на дальню штангу, де Садіо Мане головою відправив круглого у порожні ворота.

І тут же в воротах гостей побував другий м'яч. Красивий гол забив Мохаммед Салах дальнім ударом з лівої в дев'ятку воріт суперника! Отримавши м'яч біля бокової лінії, єгиптянин змістився до центру і з усієї сили пробив здалеку. Гол-шедевр!

Гості вийшли з розміреного ритму, активно забігали і захопили ініціативу. У той же час серйозно просів «Ліверпуль». Пресинг і швидкі передачі гостей ледь не принесли плоди. Два відмінні моменти скоротити різницю в рахунку мав Еден Азар. Спочатку відмінним пасом його вивели один на один з Аліссон, але бельгієць пробив в штангу. А через хвилину Азар розстрілював ворота з близької відстані - воротар дивом витягнув м'яч.
Надалі господарям поля вдалося заспокоїти гру і втримати здобутий результат. Тепер «Ліверпуль» випереджає «Манчестер Сіті» на два очки, але у суперника гра в запасі. Чемпіонська гонка в АПЛ триває!


Sport.ua проводив текстову трансляцію матчу.

Англійська Прем'єр-ліга. 34-й тур.
«Ліверпуль» - «Челсі» - 2:0
Голи: Мане, 51, Салах, 53
Попередження: Аспілікуета, 44
«Ліверпуль»: Аліссон - Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Робертсон, Фабіньо, Хендерсон (Мілнер, 76), Кейта (Вейналдум, 66), Салах (Шакірі, 90), Фірміно, Мане.
Запасні: Міньоле, Ловрен, Орігі, Старрідж.
Головний тренер - Юрген Клопп.
«Челсі»: Аррісабалага - Аспілікуета, Рюдігер (Крістенсен, 40), Давид Луїс, Емерсон, Канте, Жоржиньо, Лофтус-Чик (Барклі, 76), Хадсон-Одоі (Ігуіан, 56), Азар, Вілліан.
Запасні: Кабальєро, Ковачич, Педро, Жиру.
Головний тренер - Мауріціо Сарри.
Стадіон - «Енфілд Роуд» (Ліверпуль).
Арбітр - Майкл Олівер.
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі