Шахтар в Харкові упевнено розібрався з Зорею

«Гірники» забили три голи в ворота луганського клубу, знову залишивши свої ворота в недоторканності

З досить відчутними кадровими втратами зіткнулися «гірники» перед візитом до Харкова луганської «Зорі». Все-таки, Ромеро Марлос і Жуніор Мораєс багато в чому визначають гру «Шахтаря» в нападі, а кращий голеадор українського чемпіонату в трьох останніх матчах своєї команди не залишав поле без забитого гола. Відсутність Веллінгтона Нема і Алана Патріка не виглядала настільки болючою, але втрата ще двох бойових одиниць, звичайно, додала головного болю тренерському штабу донецького клубу. У підсумку, на газоні харківського ОСК «Металіст» з'явилися зимові новачки Манор Соломон і Тете, а завершувати атаки «гірників» було довірено Оларенваджу Кайоде.

У «Зорі» з вибором складу особливих проблем не виникало. Випав з основної обойми Дмитро Хомченовський, виникали питання з приводу готовності Артема Громова. У підсумку, останній опинився на лаві запасних, але його поява на полі по ходу зустрічі особливих сумнівів не викликала. Луганчани не менше за їх суперників потребували очок, тому в протистоянні очікувалася безкомпромісна боротьба (нагадаємо, в першому колі підопічні Юрія Вернидуба зуміли не програти на ОСК «Металіст» господарям поля - 1:1).

Відразу після стартового свистка «гірники» заволоділи територіальною перевагою, тривалим контролем м'яча намагаючись розтягнути оборону суперників. Луганчани очікувано сконцентрувалися на контратакуючій грі, і один з випадів виглядав досить гостро. Правда, завершився він вкрай неточним ударом Сіласа.

А ось футболісти «Шахтаря» свого домоглися досить швидко. Тете в куті штрафного «Зорі» прокинув м'яч повз Литвина, який виставив ногу і збив бразильця. Арбітр безапеляційно вказав на точку (луганчани таким рішенням і не обурювалися), а Коваленко з 11-тиметрової позначки відкрив рахунок в матчі.

Пропустивши гол, підопічні Вернидуба більш цілеспрямовано пішли в атаку і могли зрівняти результат завдяки «стандартам». Спочатку Будківський заробив штрафний навпроти воріт, але Сілас пробив дуже неточно. А згодом той же Будківський замкнув навіс з кутового, і П'ятов виручив свою команду. «Гірники» ж могли скористатися помилкою Луньова, але завадив партнеру стати антигероєм епізоду Філіпе, який
вчасно вийшов з воріт.

Луганчани активно стартували у другій половині зустрічі. Щоправда, вже в її початку господарі поля збільшили свою перевагу. Швидка контратака «гірників» завершилася точним ударом Кайоде, а Коваленко до забитого голу приплюсував результативну передачу. Через кілька хвилин нігерієць міг стати автором дубля, але не зумів прийняти передачу Тайсона під час виходу 2 в 1.

Тренерський штаб Вернидуба спробував додати гостроти діям своїх підопічних, випустивши на поле Кабаєва та Громова. Втім, на хід подій такий хід особливо не вплинув. Повернути матчу інтригу міг Будківський. Караваєв з правого флангу навісив на високого форварда, удар у якого не вийшов.

Луганчани намагалися знайти свій шанс біля воріт Андрія П'ятова, але реальні гольові можливості створити не могли. Коли ж гості виявлялися на непоганий ударній позиції, в потрібному місці виявлялися захисники донецького клубу. Крапку в матчі «гірники» поставили на першій компенсованій арбітром хвилині. З ударом Степаненка, якому раніше надавали допомогу медики після потужного удару Сіласа, Філіпе впорався, а Майкон добив м'яч у ворота.

Вже наступної середи «Шахтар» і «Зоря» проведуть півфінальні матчі Кубка України. Так що, цілком можливо, що саме ці команди ми побачимо у вирішальному протистоянні за трофей.


Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Шахтар» - «Зоря» - 3:0


Віктор Коваленко (15, з пенальті), Оларенваджу Кайоде (50), Майкон (91)

Сергій Кривцов (23) - Віталій Вернидуб (22), Максим Казаков (80), Богдан Михайличенко (90)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Сергій Болбат, Давид Хочолава, Сергій Кривцов (Микола Матвієнко, 52), Ісмаїлі, Віктор Коваленко (Майкон, 67), Тарас Степаненко, Соломон (Фернандо, 77), Teте, Тайсон, Оларенваджу Кайоде

«Зоря»: Луїс Філіпе, Богдан Леднєв, Віталій Вернидуб, Дмитро Литвин, Олександр Тимчик, Олександр Караваєв (Артем Громов, 62), Максим Луньов (Богдан Михайличенко, 80), Максим Казаков, Сілас, Євген Чеберко, Філіп Будківський (Владислав Кабаєв , 62)

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 08 травня 2024, 03:10 0

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі