Вболівальники Карпат розгромили 3 вагони в потязі Львів – Запоріжжя

Пасажири розбили скло у вікнах та тамбурах, викинули постільні приналежності

Вболівальники футбольного клубу «Карпати» 6 квітня розгромили три вагони в потязі Львів - Запоріжжя. З огляду на скарги пасажирів та працівників поїзної бригади, винуватцями безладу виявилися 250 пасажирів - вболівальники ФК «Карпати», які сіли в поїзд на станції Львів. Правоохоронців викликали майже на кожну станцію по ходу слідування поїзда, але жоден із представників Нацполіції, які приїжджали на виклики, не вжив заходів для врегулювання ситуації та вгамування хуліганів, повідомили в Укрзалізниці.
У поїзді № 120 Львів - Запоріжжя пасажири розбили скло у вікнах та тамбурах вагонів - загалом 12 вікон, викинули з поїзда 21 матрац, 25 подушок, 25 постільних комплектів, одну зимову ковдру та три вогнегасники. Укрзалізниця звернулася до МВС із проханням про супровід пасажирських поїздів працівниками поліції або Національної гвардії для забезпечення дотримання громадського порядку.
В свою чергу, в Нацполіції повідомляють, що діяли в рамках своїх повноважень та перевіряють інформацію про завдану футбольними фанатами шкоду залізничникам. Речник Нацполіції Ярослав Тракало розповів:
«Група вболівальників Карпат виїхала потягом Львів - Запоріжжя. Вони були сконцентровані у вагонах номер 4, 5 та 6. Після проходження станції Тернопіль до поліції надійшло звернення від начальника потяга, що група людей вчиняє хуліганські дії. На станції Хмельницький потяг зустрічали підрозділ поліції ТОР (Тактико-оперативного реагування), слідчо-оперативна група та поліція особливого призначення. Слідчо-оперативна група зайшла до потяга та задокументувала в тамбурах 4 і 5 вагону розбиті шибки. Велася відеофіксація. Були відібрані заяви у провідника і начальника потяга. Перевірка зазначених фактів триває».

У чвертьфіналі Кубка України з футболу «Карпати» програли на виїзді першолігову «Інгульцу» (1:1, пен. 4:5). Попередньо поєдинок мав відбутись на домашньому стадіоні суперника, в Петровому, однак, зважаючи на підвищений ажіотаж, гру перенесли до Олександрії.
Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:20 4

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі