Інгулець здолав Карпати і став сенсаційним півфіналістом Кубка

Команда з Петрово домоглася історичного досягнення

Чвертьфінальна зустріч Кубка України між першоліговим «Інгульцем» і львівськими «Карпатами» проходила на олександрійському стадіоні «Ніка». Стартовий відрізок поєдинку проходив в рівній боротьбі, а суперники не поспішали форсувати події, придивляючись один до одного. Футболісти петровського клубу більше атакували флангами, але періодичні передачі в штрафну «Карпат» не знаходили адресатів.
В середині першої 45-хвилинки львів'яни заграли агресивніше, завдяки високому пресингу тиснучи на захисні побудови опонентів. Могли принести успіх гострі простріли з флангів. В одному з епізодів після такої передачі м'яч вибив Ситников, а потім захисник «Інгульця» випередив Понда на лінії воротарського. А перед перервою активні дії Йоди могли призвести до неприємностей для номінальних господарів поля. Але удар француза було заблоковано, як і подальше добивання у виконанні Шведа. У «Інгульця» запам'ятався шанс Мишуренко, який з гарної позиції завдав вкрай невдалий удар.
Сплеск активності підопічних Сергія Лавриненка на початку другого тайму поставив в скрутне становище «левів». І якщо з ударом Клименко Кучинський впорався, то вже наступна атака господарів поля завершилася точним ударом Щедрого - 1:0.
Ось тут би львів'янам активізуватися, але вони досить тривалий час не могли підібратися до штрафної суперників. А от футболісти «Інгульця» часом атакували досить гостро і цілком могли ще більше збільшити свою перевагу. Відмінний шанс відзначитися взяттям воріт втратив Мишуренко, після навісу з флангу з меж воротарського не зумів влучити у ворота.
... До основного часу поєдинку арбітр додав 8 хвилин (потрібно визнати, багато пауз по ходу гри виникало). І ставити крапку зобов'язаний був все той же Мишуренко, який розстрілював ворота. Удар Олександра залишив шанси на сейв Кучинському, і голкіпер ними сповна скористався. Щ трапляється в таких випадках, всім відомо - неписане футбольне правило ніхто не відміняв. На шостій компенсованій хвилині Швед виявився з м'ячем в центрі штрафного «Інгульця» і майстерно розібрався в епізоді - 1:1.
Перша додаткова 15-хвилинка ознаменувалася двома жовтими картками, які отримав Роман Толочко і залишив «Карпати» в меншості. Втім, овертайм дивідендів суперникам не приніс, хоча гольовий момент не реалізував Варгас, з хорошої позиції не потрапив у кут воріт. Долю путівки в півфінал вирішила серія 11-метрових ударів, а фатальним для «левів» став промах Каріма Йоди.
«Інгулець» сенсаційно вийшов у півфінальну стадію, і це історичний успіх для петровського колективу!


Кубок України. 1/4 фіналу.

«Інгулець» - «Карпати» - 1:1


Артем Щедрий (50) - Мар'ян Швед (90+6)

Серія пенальті: 0:1 Гуцуляк, 1: Ковальов, 1:2 Мякушко, 2:2 Синегуб, 2:3 Онгль, 3:3 Піднебенной, 3:3 Йода (вище), 4:3 Козак, 4:4 Варгас , 5:4 Сула.

Олександр Мишуренко (83), В'ячеслав Піднебенной (107), Денис Балан (120) - Франциско Ді Франко (31), Олексій Гуцуляк (55), Папа Гуйє (65), Толочко (93), Варгас (103).

Роман Толочко (100, повторне попередження).

«Інгулець»: Ситников, Запорожець, Клименко (Поднебенной, 81), Мишуренко (Сула, 98), Коваленко (Сичинава, 88), Павлов, Балан, Щедрий (Козак, 77), Ковальов, Лупашко, Синегуб..

«Карпати»: Кучинський, Ковтун (Сандохадзе, 81), Папа, Мегреміч, Мякушко, Ді Франко (Толочко, 60), Онгль, Гуцуляк, Йода, Швед, Понд (Варгас, 73).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

КСК «Ніка» (Олександрія)

ІНГУЛЕЦЬ - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 19:15 0

Тіаго Сілва повернувся до команди Флуміненсе

Коментарі