Дніпро-1 - Ворскла. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Кубка України

Лідер Першої ліги спробує знову вийти в півфінал національного Кубка

У поєдинку 1/4 фіналу Кубка України «Дніпро-1» буде приймати полтавську «Ворсклу». Поєдинок відбудеться в неділю, 7-го квітня, о 17:00.

Коли в кубкових протистояннях зустрічаються представники різних ліг, фаворитом зазвичай виступає команда, яка знаходиться вище за рангом. Але з чвертьфінальним поєдинком «Дніпро-1» - «Ворскла» трапилася зовсім інша історія. Букмекери в своїх котируваннях віддають невелику перевагу саме дніпрянам, і виглядає це цілком логічно.

Перш за все, варто відзначити перевагу футболістів «Дніпра-1» в плані психологічної впевненості. Команда Дмитра Михайленка впевнено лідирує в Першій лізі і дуже близька до завоювання місця в елітному українському дивізіоні. А ось у полтавського колективу намітилася серйозна криза. Після непотрапляння «зелено-білих» в першу шістку української Прем'єр-ліги команду покинув її багаторічний наставник Василь Сачко, а новим керманичем «Ворскли» став Віталій Косовський. Перший млинець у екс-півзахисника київського «Динамо» таки вийшов грудкою. Львівські «Карпати» стали справжньою грозою полтавського клубу в поточному році. Другу частину чемпіонату «ворскляни» для себе відкрили великою поразкою від «левів» (0:4), з таким же результатом вони програли і у Львові в дебютному матчі Косовського.

Могли б полтавці розраховувати на більш високий клас футболістів, які мають досвід баталій на вищому рівні, в тому числі і в міжнародних протистояннях. Але і тут не склалося, адже в складі «Дніпра-1» присутні гравці, які в плані досвіду можуть дати фору суперникам. Правда, один з них не зможе допомогти «чорно-жовтим». Сергій Кравченко, який свого часу виступав у складі полтавського клубу, ще на зборах отримав травму, яку не встиг залікувати до кубкової зустрічі.

Ну і, нарешті, безумовною перевагою команди Михайленка є домашні трибуни, які будуть підтримувати футболістів «Дніпра-1». А з огляду на одноматчевий формат Кубка України, такий фактор стане чималим підгрунтям. Не на користь «зелено-білих» свідчить і статистика. Полтавчани десять разів доходили до чвертьфінальної стадії національного турніру і лише одного разу (!) зуміли пройти далі. Сталося це в сезоні 2008/2009, і тоді полтавська команда завоювала трофей. А ось «Дніпро-1» в минулому сезоні дебютував у Кубку України і відразу ж дійшов до півфіналу. Там дніпряни зіткнулися з київським «Динамо», яке не дало засумніватися в своїй перевазі

Крім Кравченко, «Дніпро-1» не зможе розраховувати на допомогу півзахисника Олександра Назаренка, який отримав пошкодження у зустрічі з «Волинню», що відбулася на поточному тижні.

На недільну зустріч суперники вийдуть з позамежною мотивацією. Для «Ворскли» тільки успішний виступ в Кубку країни може врятувати провал в чемпіонаті. Амбіційний дніпровський колектив, в свою чергу, спробує повторити минулорічне досягнення. Не будемо забувати і про те, що кубковий турнір для одного з його учасників може стати «вікном» в груповий етап Ліги Європи. А за такий бонус варто поборотися!

Орієнтовні склади:

«Дніпро-1»: Юрчук, Чеботаєв, Лопіренок, Логінов, Шаповал, Загальский, Сніжко, Когут, Кузик, Панасенко, Куліш

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Гіоргадзе, Чижов, Артур, Шарпар, Скляр, Чеснаков, Кобахідзе, Карека, Коломоєць.

7 квітня, неділя

«Дніпро-1» - «Ворскла»
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 17:00
Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)
ДНІПРО-1 - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1 (основний час)
ЗРОБИТИ СТАВКУ


Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 00:03 39

«Рома» не зуміла втримати перемогу та перервати неймовірну серію німецької команди

Коментарі