Люксембурзькі ЗМІ: Українці виглядали розгубленими і паралізованими

Sport.ua представляє огляд люксембурзької преси після перемоги України над Люксембургом (2:1)

Незважаючи на те, що населення Люксембургу налічує всього близько 600-т тисяч людей, в країні є чимала кількість власних ЗМІ, деякі з них видаються вже довше, ніж півтора століття.
Люксембурзькі видання, звичайно, звернули увагу на поєдинок відбору на Євро-2020, в якому збірна Люксембургу вдома поступилася Україні з рахунком 1:2.
«Червоні леви» контролювали Україну до перерви», - назвала матеріал про матч газета Tageblatt.
«У поєдинку відбору на Євро-2020 в групі В збірна Люксембургу в понеділок була близька до нічиєї з Україною. На третій компенсованій до другого тайму хвилині рахунок був 1:1. Але після спірного штрафного автогол забив Жерсон Родрігес, принісши українцям першу перемогу у відборі.
Проте, збірна Люксембургу займає другу сходинку у турнірній таблиці завдяки перемозі над Литвою (2:1) кілька днів тому.
У матчі з Україною збірна Люксембургу менше володіла м'ячем у порівнянні з поєдинком проти Литви, але компактна гра в захисті і швидкий перехід з оборони в атаку, якого вимагає від команди тренер, надали позитивний ефект.
Збірну України надихала підтримка фанатів, особливо в другому таймі.
Окремо варто відзначити появу на полі у другій половині матчу 34-річного півзахисника Маріо Мутша. Для футболіста цей поєдинок став 100-м у футболці національної команди. Таким чином, Мутш встановив рекорд, першим в історії провівши 100 матчів у футболці збірної Люксембургу.
На жаль, дуже спірний штрафний на третій компенсованій до другого тайму хвилині завершився голом. Після фантастичних 90 хвилин удача відвернулася від збірної Люксембургу. Маліновський подав, а Родрігес невдало зрізав м'яч в свої ворота. Після фінального свистка українські футболісти навіть підбадьорили убитого горем «лева», - розповідає Tageblatt про матч.
«Шок для збірної Люксембургу: автогол Родрігеса позбавив команду очок у поєдинку з Україною», - журиться видання Luxemburger Wort, засноване в 1848-му році.
«1:2 - збірна Люксембургу з футболу була змушена здатися після сильного поєдинку проти України. Головним невдахою вечора став Жерсон Родрігес.
У понеділок ввечері збірна Люксембургу покидала поле під оплески. Команда Люка Хольца дала Україні відмінний бій. Але автогол, забитий за кілька секунд до кінця матчу, став вирішальним.
Люксембурзька команда знала, як грати проти набагато сильнішого супротивника, ніж Литва. Україна домінувала протягом тривалих відрізків матчу, але у господарів було навіть більше шансів у першому таймі.
На 34-й хвилині Тюрпель опинився в потрібному місці в потрібний час, гравцеві залишалося лише проштовхнути м'яч за лінію воріт. Але радість Люксембургу була недовгою. Шість хвилин потому Циганков скористався провалом у захисті і відновив статус-кво. На перерву команди пішли за рахунку 1:1.
По перерві господарі краще суперника увійшли в гру. Україна створювала небезпечні моменти тільки після стандартних положень.
Але з плином ігрового часу сили люксембурзької команди танули. Україна посилила тиск, Люксембург відбивався щосили. Тілль і Бенсі навіть мали змогу вивести господарів вперед після швидкої контратаки, але, в підсумку, все призвело до фатального штрафного, після якого Родрігес вразив свої ворота.
Збірної Люксембургу довелося проковтнути гірку пігулку. Її частина дісталася і Маріо Мутшу, який зовсім не так хотів би провести свій 100-й матч за національну збірну», - пише Luxemburger Wort.
«Жорстокий сценарій для Люксембургу в матчі проти України», - ріже правду-матку франкомовне видання Le Quotidien.
«Люксембург, який зіграв проти України навіть краще, ніж проти Литви трьома днями раніше, в ніч на понеділок був близький до нічиєї.
В останні десять хвилин матчу українці виглядали розгубленими і паралізованими. Гості незграбно намагалися пробитися до воріт Люксембургу, але у них мало що виходило.
А на 92-й хвилині суддя свиснув фол, якого не було, і Жерсон Родрігес вразив свої ворота. Українці полегшено зітхнули після цього маленького пограбування. Україна зайняла поточне перше місце в групі В, але Люксембург, безумовно, більше заслужив зайняти це місце.
Після фінального свистка форвард збірної України Жуніор Мораес підійшов до Родрігеса, щоб його втішити. У будь-якому випадку, цей матч залишиться в пам'яті, як і нічия (0:0) проти майбутнього чемпіона світу, збірної Франції, привезена з Тулузи півтора роки тому.
З працездатністю, продемонстрованою в матчі проти Литви, з хорошою сумішшю креативу і холоднокровності, Люксембург легко можна уявити у якості темної конячки групи В.
Будемо вірити міжнародній пресі. У самому Люксембурзі не всі хочуть бачити, що збірна вже вийшла на по-справжньому міжнародний рівень. Шанси Люксембургу на прохід кваліфікації вже не здаються такими смішними.
На стадіоні «Жозі Бартель» Люксембург створив стільки ж гольових моментів, скільки і збірна країни з 45-мільйонним населенням, якою керує володар «Золотого м'яча», - вважає Le Quotidien.
В цілому, люксембурзькі ЗМІ дуже хвалять свою команду і нарікають лише на недолік удачі, що не дозволив їй взяти очки в поєдинку з Україною. Варто відзначити, що видання Le Quotidien порівняло матч з Україною з нічиєї проти Франції (0:0), яка є головним досягненням збірної Люксембургу в новітній історії.
Фото Luxemburger Wort і Le Quotidien.
Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 06:15 14

В Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) пройшло велике шоу боксу

Коментарі