Люксембург - Україна. Анонс і прогноз на матч відбору до Євро-2020

«Синьо-жовті» - фаворити зустрічі, але про недооцінку суперника не може бути й мови

Після упевненої гри збірної України в першому турі відбору до Євро-2020 трохи відлягло. Команда Андрія Шевченка виглядала дуже непогано у виїзному поєдинку проти чинних чемпіонів Європи. За рахунок дуже компактної гри в захисті, самовідданості наших гравців і взаємодії між ігровими ланками вдалося досягти необхідного результату. А те, що нічия на «Да Луш» може вважатися прийнятним результатом, сумніву навряд чи підлягає.

Єдиною проблемою у нашої команди в зустрічі з Роналду і компанією була невпевнена гра в атаці. За увесь матч «синьо-жовті» створили лише один небезпечний момент біля воріт суперника. Хоча в даному випадку теж обов'язково треба робити поправку на статус і рівень опонента. Але ось вже в наступному матчі збірна України має непогану можливість показати, що вона не ликом шита і в атакуючій грі. Суперник у нашої збірної по другому туру кваліфікації - збірна Люксембургу, яка ніколи не ходила у фаворитах.

Після матчу з португальцями наставник збірної України Андрій Шевченко заявив, що проведе невелику ротацію, і в грі з Люксембургом з'являться нові особистості. Складно сказати, наскільки глибокими виявляться зміни. Із стовідсотковою упевненістю можна говорити лише про те, що через травму в понеділковому поєдинку не зіграє Марлос, який вже відбув до Києва. Як очевидно й те, що вибирати нашому тренерському штабу буде з кого.

Команда з Великого Герцогства для збірної України є зручним суперником. Досі були три очні поєдинки, і усі вони завершилися перемогами української національної збірної. Причому, що цікаво, «синьо-жовті» вигравали виключно з рахунком 3:0 (у 2006, 2014 і 2015-му роках). Проте за останні пару-трійку років збірна Люксембургу змінилася. Причому в кращу сторону. На даний момент «червоні леви» вважаються однією з найбільш прогресуючих збірних континенту.

За цей час Люксембург встиг перемогти такі міцні збірні, як Угорщина, Чорногорія, Швейцарія, Грузія. Але головним успіхом «герцогів» є дві нічиї, здобуті в поєдинках проти топ-команд - Італії і Франції. Причому, що цікаво, команда Дешама втратила очки з Люксембургом в кваліфікації до чемпіонату світу 2018 року, який згодом упевнено виграла.

Залишились позаду і ті часи, коли Люксембург комплектувався виключно садівниками, банківськими службовцями або таксистами. Зараз під рукою у Хольца (нинішній наставник збірної, а до цього в якості гравця провів за національну команду більше п'ятдесяти поєдинків) цілком кваліфіковані виконавці, що виступають у відомих клубах Франції, Бельгії, Німеччини, США і навіть Росії.

«Погоду» у збірній Люксембурга роблять брати Тиль. Молодший, Венсан, виступає за французький «Мец», старший, Олівьє - за російську «Уфу». Саме ці двоє забезпечили своєю грою перемогу в першому турі відбору - проти Литви. Матч проти прибалтів для Люксембурга вийшов рівним. Спочатку відзначилися гості, але у кінці першого тайму підопічні Хольца рахунок зрівняли, а в другому - забили переможний м'яч. Обидві голеві передачі на рахунку Тиля-молодшого. А старший непогано виглядав в середині поля.

Після перемоги над Литвою збірна Люксембургу несподівано очолила турнірну таблицю в нашій відбірковій групі. Напевно, такий стан речей тимчасовий, і дуже скоро все стане на свої місця, але недооцінювати цю команду однозначно не можна. Вона вже навчилася пити кров у фаворитів.

Букмекерські контори вважають збірну України беззаперечним фаворитом майбутнього матчу. На перемогу команди Андрія Шевченка дається середній коефіцієнт 1,40, тоді як на виграш збірної Люксембурга - 9,90. На нічию середній показник наступний: 4,50.

Головний арбітр матчу: Маттіас Гестраніус (Фінляндія).

Орієнтовні склади:

Збірна Люксембургу: Моріс, Жанс, Шано, Карлссон, Мартинс, Родрігес, Тиль О., Тиль В., Сінані, Жерсон, Да Мота

Збірна України: Пятов, Караваєв, Кривцов, Бурда, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Циганков, Малиновський, Коноплянка, Мораєс.

25 березня, понеділок

Люксембург - Україна
Люксембург. Стадіон «Жозі Бартель». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
ЛЮКСЕМБУРГ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ
Суддя: Маттіас Гестраніус (Фінляндія)
Прогноз Sport.ua - 0:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі